Догори
Дати відгук

За крок до екологічного лиха. Як СБУ викрили агента ФСБ, який готував екологічний теракт на Одещині

Для збору відомостей чоловік почав працювати таксистом.

1 хв на прочитання18 Січня 2024, 13:06
Екологічне лихо СБУ викрили агента ФСБ Екологічний теракт на Одещині Екологічне лихо СБУ викрили агента ФСБ Екологічний теракт на Одещині
Поділитись:

В Одеській області СБУ затримало чоловіка, який мав виявляти та передавати росіянам координати, де зберігаються токсичні речовини, зокрема склади та сховища з пестицидами.

Це все робилося з тим, щоб з часом за вказаними геолокаціями  можна було здійснити повітряні атаки із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed. Все це мало спричинити екологічне лихо на території регіону і таким чином розхитати внутрішню обстановку, повідомили в СБУ.

Для збору відомостей чоловік почав працювати таксистом та під виглядом перевезення пасажирів фіксував локації «потрібних» об’єктів. СБУ покроково задокументували його злочинні  дії і затримали  під час виконання ворожого завдання.

"Диверсантом" виявився студент одеського університету, на якого восени 2023 року  дистанційно вийшов кадровий співробітник ФСБ. Молодому чоловіку запропонували негласно співпрацювати на користь РФ і отримувати за це «зарплату» від російської спецслужби.

 Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).Триває розслідування. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Варто розуміти , що така ситуація може статись в будь - якому регіоні , а екологічні наслідки є такими, що зовсім не мають кордонів.

Більше новин читайте на Green Post.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost