Догори
Дати відгук

З'явилася друга супер вакцина від COVID-19, яка ефективна на 95%

Про це заявили американські дослідники

1 хв на прочитання16 Листопада 2020, 18:33
Поділитись:

Вакцина проти COVID-19, яку розробила американська біотехнологічна компанія Moderna, засвідчила 94,5% ефективності на третій стадії випробувань. Про це йдеться в релізі, опублікованому на сайті компанії.

У випробуваннях узяло участь 30 тис. осіб, за два тижні після вакцинації захворіло 95 учасників дослідження, 90 з них отримали плацебо.

Moderna має намір протягом найближчих тижнів подати заявку в Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) для отримання дозволу на застосування вакцини в екстрених ситуаціях. FDA оцінить вакцину на підставі спостереження за 151 учасником випробувань, яке триватиме два місяці, указано в релізі.

Компанія планує до кінця 2020 року виготовити 20 млн доз для надсилання у США і від 500 млн до 1 млрд доз 2021-го - для продажу в інші країни.

Moderna повідомила про успішне завершення другої фази клінічних досліджень у середині липня. У ній брало участь 45 осіб віком від 18 до 55 років. Третя, фінальна фаза випробувань mRNA-1273 стартувала 27 липня.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я на 3 листопада, у світі 47 виробників вакцини проти COVID-19 є кандидатами на клінічну оцінку виробленої вакцини. Доклінічні випробування проводить 155 компаній.

Нагадаємо, ми розповідали раніше, що інша американська компанія Pfizer заявила 9 листопада, що вакцина проти COVID-19 BNT162b2, розроблена спільно з німецькою BioNTech, засвідчила більше ніж 90% ефективності у третій фазі клінічних випробувань. Компанія ще продовжує дослідження. Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тердрос Адханом Гебреєсус назвав цю вакцину "дуже багатообіцяльною".

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.