Догори
Дати відгук

З початку року послугу патронату над дитиною почали надавати ще 53 сім’ї

Це послуга в громадах, яка, без перебільшення, рятує дітей від інтернатів.

2 хв на прочитання28 Липня 2024, 09:16
Послуга патронату над дитиною.
ФОТО ілюстративне Послуга патронату над дитиною. ФОТО ілюстративне
Поділитись:

53 нові патронатні родини з’явилися в Україні з початку цього року. Ще стільки ж патронатних вихователів зі своїми помічниками завершують навчання і незабаром почнуть працювати, пише Мінсоцполітики. 

Це — проміжні підсумки проєкту “Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату”. Його мета — за півтора року збільшити кількість патронатних сімей до п’ятиста.

Просто зараз в Україні працює 341 патронатна сім’я, яка виховує майже 700 дітей. Це недостатньо, адже дітей, які потребують тимчасових родин, набагато більше.

Патронат над дитиною — це послуга в громадах, яка, без перебільшення, рятує дітей від інтернатів. Коли батьки опиняються в складній ситуації і тимчасово не можуть виконувати свої обов’язки, дітей бере на виховання патронатна сім’я. І навіть якщо повернення в біологічну родину неможливе, діти продовжують зростати в сімейному середовищі, поки для них шукають прийомну сім’ю або усиновлювачів.

Проєкт “Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату” покликаний виправити цю ситуацію і задати тренд розвитку послуги патронату на майбутнє. 

За участь у проєкті змагалися понад 600 громад, 184 з яких пройшли конкурсний добір. Нині ці громади мають підтримку в рекрутингу патронатних вихователів.

Більше про патронат над дитиною можна дізнатися за посиланням .

Також нагадаємо, що з 1 липня змінились умови в наданні послуги патронату над дитиною : збільшилась оплата праці патронатних вихователів, запроваджено оплачувану відпустку і оплачуваний час очікування дитини, запроваджено можливість мати оплачуваного помічника не з-поміж членів сім’ї тощо.

Щоб зареєструватися кандидатом в патронатні вихователі, потрібно звернутися до служби у справах дітей за місцем проживання.

Проєкт “Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату” виконується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Партнерством “Кожній дитині”, Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу та Австрійської Агенції Розвитку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.