Догори
Дати відгук

З липня українці зможуть отримувати ковідні сертифікати для подорожей за кордон

Підстави для виїзду до європейських країн

1 хв на прочитання03 Липня 2021, 09:17
 З липня українці зможуть отримувати ковідні сертифікати для подорожей за кордон З липня українці зможуть отримувати ковідні сертифікати для подорожей за кордон
Поділитись:

Найближчим часом в Україні мають розпочати видавати ковідні сертифікати, терміном дії до 180 днів. У документі має міститися інформація про отримання двох доз вакцин від COVID-19.

Про це повідомив очільник Центру громадського здоров’я Роман Родина

«З липня українці зможуть почати отримувати ковідний сертифікат, який значно спростить виїзд до країн Європейського Союзу. Цей документ вже внесено до міжнародного репозитарію ЄС, а водночас Міністерство закордонних справ веде перемовини з іншими державами щодо визнання цього сертифікату», — зазначив керівник Центру.

Роман Родина наголосив, що виїхати до європейських країн можна буде за таких підстав:

  • якщо ви отримали дві дози вакцини від COVID-19 (термін дії захисту становитиме 180 днів для отримання довідки, визначеної країною формату);
  • наявність у вас негативного ПЛР-тесту (термін дії — 72 годин із моменту взяття зразка);
  • якщо ви перехворіли на COVID-19 і ці дані внесені до електронної системи охорони здоров’я (термін дії — 180 днів із моменту отримання лабораторного підтвердження).

Він також відзначив, що кожна держава встановлює свої додаткові правила для в’їзду. Тож перед подорожами інформацію про ці умови необхідно переглянути на сайті МЗС.

Нагадаємо, сім країн Євросоюзу відкриють кордони туристам, щеплених вакциною Covishield, яку використовує Україна.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost