З чим не можна їсти гречку: 3 продукти, які вбивають корисні властивості каші

1 хв на прочитання05 Вересня 2023, 10:10

З деякими звичними нам усіма добавками гречку категорично не варто поєднувати.

Дієтологи називають гречану кашу найкориснішим видом крупи і рекомендують їсти мінімум 2 рази на тиждень. Однак важливо поєднувати гречку з правильними продуктами.

Гречка – відмінний варіант як для сніданку, так для обіду та вечері. Вона підходить і тим, хто худне, і тим, хто набирає вагу. А ще допомагає заповнити баланс мікроелементів та запобігти появі набряклості.

Гречані крупи можна їсти частіше, ніж інші види каш, адже в ній більше білка і немає глютена. Проте з деякими звичними нам усіма добавками гречку категорично не варто поєднувати — адже вони зводять всю користь на нівець.

Гречка та молоко

Молоко містить лактозу, а гречана крупа – фітинову кислоту. Обидва ці компоненти ускладнюють процеси травлення, а в парі можуть викликати здуття, біль у животі та інші неприємні відчуття.

Гречка та яйця

І хоча багато хто звик додавати яйця в будь-яке наповнення тарілки до сніданку, насправді білок у складі яєць погано поєднується з більшістю продуктів, ускладнює засвоєння амінокислот і може викликати проблеми із ШКТ.

Гречка та чорний чай

Гречка багата на залізо і особливо рекомендується людям з анемією. Тим часом міцний чорний чай містить дубильні речовини таніни, які зменшують біодоступність заліза та заважають йому засвоюватись. Краще запивати гречану кашу трав’яним чаєм.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: