Догори
Дати відгук

Євросоюз залишив Україну в «червоній» зоні — оновлено список

Україну виключили із «зеленого списку» Євросоюзу 9 листопада

1 хв на прочитання18 Листопада 2021, 17:03
Image by Andrzej Rembowski from Pixabay Image by Andrzej Rembowski from Pixabay
Поділитись:

Вона включила до нього Індонезію, Україна ж залишилась у «червоному» списку. Інформація оприлюднена на сайті Європейської Ради.

«Відповідно до рекомендацій щодо поступового скасування тимчасових обмежень на несуттєві подорожі до Євросоюзу, Рада ЄС оновила перелік країн, спеціальних адміністративних регіонів і територіальних утворень, для яких обмеження на подорожі мають бути скасовані. Зокрема, до цього списку додано Індонезію», — йдеться у повідомленні.

Таким чином, із 18 листопада 2021 року країни — члени ЄС мають поступово скасовувати обмеження на зовнішніх кордонах для громадян таких держав: Аргентина, Австралія, Бахрейн, Канада, Чилі, Колумбія, Індонезія, Йорданія, Кувейт, Нова Зеландія, Перу, Катар, Руанда, Саудівська Аравія, Південна Корея, Об’єднані Арабські Емірати, Уругвай, Китай (за умови взаємності).

Обмеження на подорожі мають також поступово скасовуватися для спеціальних адміністративних регіонів Китаю: Гонконгу та Макао. До таких територій на особливих умовах віднесено також Тайвань.

Критерії для визначення країн, з якими члени ЄС можуть поступово скасовувати обмеження, були оновлені 20 травня 2020 року. Вони враховують епідемічну ситуацію, а також загальні заходи, які вживаються для боротьби з COVID-19.

Країни, асоційовані із Шенгенською зоною (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія), також є учасниками цих рекомендацій.

Нагадаємо, що 9 листопада Україну виключили із «зеленого списку» Євросоюзу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.