Догори
Дати відгук

Україну визнано лідером з моніторингу якості води - Мінприроди

Нам не слід триматися за старе

1 хв на прочитання23 Червня 2022, 22:15
Поділитись:

Сьогодні приймаємо у Києві нашого доброго друга - Єврокомісара з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Virginijus Sinkevičius. Показали йому лабораторію моніторингу вод Північного регіону, написав на свій сторінці  Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

«Раніше тут панували радянські методики й застаріле обладнання. Коли ми підписали Асоціацію з Євросоюзом, зобов’язалися провести реформу сфери моніторингу води. Євросоюз профінансував 400 тис. євро на обладнання та навчання для спеціалістів цієї лабораторії. 9 млн гривень надано з українського бюджету. Сьогодні це - одна з чотирьох найкращих лабораторій в Україні. Окрім усього, вона прийняла на себе потужності евакуйованої лабораторії Східного регіону. За словами дослідників, якість води у регіоні не погіршилася, незважаючи на бойові дії.

Експерти Євросоюзу кажуть, Україна виконала вимоги до облаштування лабораторії найкраще серед країн-учасників Східного партнерства. Цей досвід укотре підтверджує: нам не слід триматися за старе. Те, що сяк-так працювало колись, в нових умовах заважає розвиватися.

Я впевнений, що ми обрали правильний шлях. І радий, що Київ, незважаючи на гул сирен, став новою Меккою міжнародних відносин», - зазначив він.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.