Догори
Дати відгук

Європа стала епіцентром пандемії коронавірусу - ВООЗ

За останніми даними, у Європі коронавірус вбив 1813 людей, а кількість інфікованих становить 45,5 тисяч осіб

3 хв на прочитання15 Березня 2020, 09:33
pixabay pixabay
Поділитись:

Європейський континент став епіцентром пандемії коронавірусу SARS-CoV-2. Про це на брифінгу повідомив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебрейєс.  

«Зараз Європа стала епіцентром пандемії, де зафіксовано більше випадків інфікування та випадків смерті, ніж у решті світу, окрім Китаю», - зазначив Гебрейєс.

За останніми даними, у Європі коронавірус вбив 1813 людей, а кількість інфікованих становить 45,5 тисяч осіб.

Найбільшу кількість жертв інфекції зафіксовано в Італії – тут померла 1441 людина, а кількість заражених перевищила 21 тисячу. Країна продовжує перебувати на повному карантині. Китай направив на Апенніни групу лікарів та медичного обладнання – маски, апарати для штучної вентиляції легень та респіратори. Міланська вулична група Fanfaroma у п’ятницю розпочала "балконний флешмоб", закликавши італійців вийти на балкони о 18:00, грати на інструментах та співати, щоб "розвеселити місто". Люди по всій країні підхопили ініціативу, щоб підбадьорити одне одного.

В Іспанії від зарази вже померло майже 200 людей, а кількість інфікованих становить 6,4 тисячі осіб. Прем'єр-міністр країни Педро Санчес звернувся до нації в суботу ввечері, щоб оголосити надзвичайний стан. З неділі 46 мільйонів іспанців можуть покинути свої домівки лише для того, щоб придбати продукти та ліки, піти до банку чи лікарні чи піклуватися про утриманців. На вулиці слід бути без супроводу, більшість громадський місць закриваються. Транспорт працюватиме, але об’єми перевезень скорочуватимуться на 40-60%. Указ закрив всі школи, музеї, бібліотеки, готелі та ресторани, а також заборонив спортивні та культурні заходи.

У Франції на коронавірусом заразилися близько 4,5 тисяч осіб, з яких 91 людина померла. Уряд закрив ресторани, кафе, театри та магазини. Крім того, влада заборонила зібрання понад 100 людей, закрила школи та попросила компанії дозволити працівникам працювати з дому. У неділю в країні проходять муніципальні вибори, влада вжила заходів для того, щоб люди не контактували з іншими на близькій відстані та забезпечила дезінфекцію поверхонь. Виборцям рекомендували принести власну ручку для голосування.

У Німеччині від коронавірусу померло 9 людей, хоча кількість інфікованих становить 4600 осіб. У крані відмінили деякі масові події, проте кардинальних заходів як в Італії та Іспанії немає. Федеральне міністерство охорони здоров'я попередило населення про неправдиві новини щодо можливого обмеження громадського життя через коронавірус  

"Увага, фейкові новини. Стверджується і швидко розповсюджується, що Федеральне міністерство охорони здоров'я/Федеральний уряд незабаром оголосять про масові подальші обмеження громадського життя. Це НЕ правда! Будь ласка, допоможіть зупинити їх розповсюдження", - написало німецьке відомство у Twitter.

Нагадаємо, від коронавірусу померло 5839 людей, а кількість інфікованих – зросла майже до 157 тисяч.

В Україні  11 березня уряд оголосив загальнонаціональний карантин і низку обмежувальних заходів через боротьбу з коронавірусом. Наразі в Україні офіційно зафіксовано одну смерть від коронавірусу.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Гороскоп на середу, 8 травня
Час для розвитку особистих відносин: гороскоп на середу, 8 травня
2 хв на прочитаннягодина тому
Через Благодатний вогонь згоріла машина
Благодатний вогонь "наробив" на Закарпатті лиха (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
ДБР повідомили підозру екскерівництву ГУ Держгеокадастру Миколаївщини
11 фактів незаконної передачі землі: екскерівництво ГУ Держгеокадастру Миколаївщини отримало підозри
1 хв на прочитання3 години тому
Викрило масштабні незаконні рубки дерев
У трьох областях України викрито масштабні незаконні рубки дерев
2 хв на прочитання5 годин тому
Науковці Ботсаду ім. Фоміна допоможуть парку-пам'ятці «Межигір’я» розвивати науковий потенціал
2 хв на прочитання6 годин тому
Майже 150 млн грн хабаря: справу ексголови Держлісагентства скеровано до суду
1 хв на прочитання7 годин тому
Кабмін сьогодні прийняв низку рішень у сфері агросектору та екології 
3 хв на прочитання8 годин тому
ЄС може ввести квоти на український мед уже з червня
1 хв на прочитання10 годин тому