Експерти рекомендують включити насіння льону в раціон харчування взимку, оскільки вони здатні дати організму комплект найважливіших для підтримки імунітету і здоров'я речовин. Яких же саме?
Білок. Столова ложка лляного насіння містить два грами білка, що становить чотири відсотки від денної норми.
Клітковина. Більшість вуглеводів в насінні - це саме клітковина. Її вживання активізує травлення, покращує регуляцію холестерину в крові, дозволяє довше відчувати ситість і худнути.
Жир. Продукт в основному містить поліненасичені, тобто, хороші і корисні жири, які сприятливо впливають на серце і судини.
Вітаміни та мінерали. Насіння містить різні мікроелементи. Одна столова ложка дає 11 відсотків рекомендованої добової норми споживання тіаміну - водорозчинного вітаміну групи B, який бере участь у метаболізмі вуглеводів і важливий для нервової функції. Також в насінні льону міститься вітамін B6, фолієва кислота, марганець, магній, фосфор, мідь, селен.