У давнину гарбузовий пиріг готували після збирання врожаю, наприкінці осені чи на початку зими. Розкажемо, як приготувати смачний гарбузовий пиріг на сковороді.
Інгредієнти для гарбузового пирога:
гарбуз – 400 г;
яйця – 2 шт.;
цукор – 200 г;
вершкове масло – 140 г;
борошно – 400 г;
яблука – 4 шт.
Приготування гарбузового пирога:
Очищаємо гарбуз від насіння та зовнішньої оболонки, нарізаємо невеликими кубиками. Варимо гарбуз у окропі 20 хвилин, а потім перекладаємо в окрему миску.
Розминаємо гарбуз до стану пюре. Розбиваємо в пюре яйця, висипаємо 100 г цукру. Ретельно перемішуємо гарбузову масу.
Розтоплюємо 100 г вершкового масла, разом з борошном додаємо в гарбузове пюре, замішуємо однорідне тісто. З яблук видаляємо насіннєві коробочки, нарізаємо великими кубиками.
Розтоплюємо в сковороді залишки вершкового масла, викладаємо на поверхню яблучні шматочки. Посипаємо яблука цукром, обсмажуємо 2-3 хвилини на сильному вогні.
Зменшуємо вогонь до середнього, викладаємо на яблучний шар тісто рівним шаром.
На повільному вогні під кришкою готуємо пиріг півгодини.
Далі перевертаємо пиріг на інший бік, готуємо аналогічно 5 хвилин.
Як результат, ми отримуємо гарбузовий пиріг з яблучною начинкою. Це відмінний вид випічки, що поєднує фруктовий та овочевий інгредієнт.