Догори
Дати відгук

Японські вчені визначили, яка група крові дарує довголіття, а яка притягує хвороби

Японці дуже серйозно відносяться до вивчення особливостей тої чи іншої групи крові.

2 хв на прочитання18 Серпня 2022, 11:15
Поділитись:

Японці вважають, що знаючи свою групу крові можна приблизно передбачити, яке на людину чекає життя. Наприклад, довге, коротке, здорове та сповнене енергії, чи хворобливе.

Ба більше, в Японії навіть гороскопи складають, орієнтуючись на групу крові, а не на знак Зодіаку. То кому пощастило з групою, а кому не дуже? Японські дослідники дали вичерпну відповідь.

У дослідженнях взяло участь 100 000 осіб

Вчені протягом 8 років слідкували за 100 000 добровольців, які погодилися взяти участь у дослідженні. Виявилось, що перша група крові найменше схильна до різноманітних захворювань, а особливо онкології. Але загалом, кожна група крові має вразливість до тої чи іншої хвороби.

  1. Люди з І (0) групою крові мають найсильніший імунітет, тому найрідше хворіють.
  2. Люди з групою крові ІІ (А) схильні до харчових отруєнь. Також ІІ група (А) з якою між іншим живе багато українців, у 1,5 рази більше схильна до тромбозу ніж всі решта. Також тип А схильний до діабету, тому потрібно акуратно поводитися з солодощами.
  3. Власники ІІІ групи (В) часто стикаються з хворобами дихальної системи. Це часті пневмонії, можливо навіть туберкульоз. До речі, якщо всі групи стикнуться з сальмонелою, то третя захворіє найшвидше.
  4. Найрідкісніша група крові IV (АВ), якою володіє близько 6% українців, теж схильна до багатьох недуг. Через відсутність антитіл типу А і В, власники цієї групи дуже схильні до інфекційних захворювань. Але, що цікаво знати, саме ця група має найстійкіший імунітет до холери.

В результаті досліджень, вчені дійшли до висновку, що найменше проблем зі здоров’ям мають власники І (0) групи. Всі інші приблизно на одному рівні, просто в кожного свої слабкі місця.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.