Догори
Дати відгук

Японські вчені розкрили геном вірусу і починають роботу над вакциною

1 хв на прочитання01 Лютого 2020, 12:25
Поділитись:

01.02.2020

Японський Національний інститут інфекційних захворювань заявив, що йому вдалося культивувати і ізолювати новий
коронавірус, що дозволить розробити вакцину. Про це повідомляє РБК-Україна.

"Коронавірус вчені змогли ізолювати від жителя Японії, у якого був підтверджений вірус. Використовуючи ізольований вірус, інститут почне роботу з розробки вакцини і препарату проти коронавірусу, а також створення тестів для швидкої діагностики", - йдеться у повідомленні.

Інститут запропонує ізольований вірус дослідникам і компаніям, які спробують виявити механізм зараження і дослідити токсичність вірусу. За даними японського інституту, послідовності генома ізольованого вірусу на 99,9% збігаються з послідовностями, оприлюдненими до цього урядом Китаю. Також повідомляється про те, що в ізольованого вірусу не було жодної генної мутації, що призводить до більш високої інфекційності або токсичності.

Станом на сьогодні внаслідок епідемії є 259 загиблих, майже 12 тисяч заражених. На опівніч 31 січня, є інформація щодо 1 795 осіб, які знаходяться у важкому стані та 243 людини, які були виписані з лікарень.

Наразі,Україна очікує постачання тест-систем для діагностики нового коронавірусу. В Україні ввели посилені заходи безпеки. Санітарні служби аеропортів перевіряють членів екіпажів і пасажирів, що прибувають.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.