Команда фахівців з Університету Ньюкасла та Університету Лідса з'ясувала, що запобігти розвитку раку у тих, хто перебуває в групі ризику, допомагають трохи зелені банани. Для цього їх рекомендується їсти щодня.
Дослідники з Університету Ньюкасла та Університету Лідса вивчили тисячу людей із синдромом Лінча. При цьому у людини збільшується ризик розвитку таких видів раку, як рак яєчників, рак кишечника, рак підшлункової залози, рак шлунка, рак матки. З'ясувалося, що при регулярному прийомі денної дози резистентного крохмалю (ця доза дорівнює одному зеленому банану) протягом двох років людина має на 67 відсотків менше шансів захворіти на деякі види раку.
Крім того, споживання зелених бананів допомогло знизити ризик виникнення хвороб шлунка.
Найбільш ефект від вживання резистентного крохмалю було помітний, за словами професора Джона Метерса з Університету Ньюкасла, у верхній частині кишечника. Найефективніше ця добавка діяла при раку шлунка, стравоходу, жовчних шляхів, підшлункової залози, дванадцятипалої кишки.
Важливо, що ефект добавки зберігся і на десятиліття після закінчення її прийому.