Більшість людей споживає на сніданок досить просту в приготуванні страву, але досить небезпечну для здоров'я. Мова йде про омлет або яєчню. Вчені провели дослідження та пов'язали споживання великої кількості яєць з підвищеним ризиком розвитку раку.
У дослідженні взяли участь експерти з різних країн світу. Вони підтвердили зв'язок між холестерином, який міститься у яйцях, з підвищеним ризиком смерті від певних захворювань, зокрема серцевих хвороб та раку.
Фахівці проаналізували 55 наукових праць, які містили дані про майже 2,8 млн осіб.
У підсумку з'ясувалось, що кожне спожите яйце збільшує ризик смерті від серцевого захворювання на 7%, а від раку на цілих 13%.
У групі ризику перебувають ті люди, які з'їдають в середньому половину яйця в день або додають цей продукт в свій раціон три рази на тиждень
Більше новин читайте на GreenPost.