Саме у липні ми починаємо збирати перший врожай овочів. Викопуємо часник та цибулю, ранню картоплю. На пустуючій землі варто провести повторну посадку зелені чи овочів.
Кріп висівають кожні 15-20 днів все літо. Оскільки насіння сходить повільно, їх потрібно попередньо замочити. Грядка повинна бути добре освітленою, а грунт – досить родючим. На 1 кв.м внесіть відро (10 л) перегною і 1 ст.л. нітрофоски або іншого комплексного мінерального добрива. Головне – не загущувати посіви.
Рекордсмен по дозріванню – крес-салат. Зелень з’явиться вже через 2 тижні. Салат листовий зростає трохи довше – близько місяця. Як тільки з’являться сходи, обов’язково прорідити їх, інакше рослини витягнуться, а листя зів’яне і загине. Щоб розетка була пишнішою, не забувайте, що салат – культура вологолюбна: полив в суху погоду обов’язковий.
Замочіть насіння шпинату у воді на пару годин, посійте і через тиждень чекайте сходів. А ще через два тижні урожай буде готовий до вживання.
Насіння руколи зійдуть вже на 5-6-й день. Грунт для цієї культури повинен бути досить поживним і зволоженим. Молоді листочки особливо смачні і ніжні. Найбільш популярні сорти Рококо і Пасьянс.
Посаджені в середині літа петрушка і цибуля-порей порадують вас зеленню в кінці сезону. А наступної весни продовжать своє зростання. Зійдуть раніше інших культур.
Редис теж можна посіяти в липні (і навіть пізніше) з інтервалом 2 тижні. Світловий день стає коротшим, але коренеплоди все одно зростуть соковитими і ніжними, якщо в грунті буде досить азоту. Висаджувати редис можна на щойно звільнену грядку після ранньої картоплі.
Більше новин читайте на GreenPost.