Догори
Дати відгук

Нарколог розповів, яку їжу небезпечно поєднувати з алкоголем під час святкування

Лікар радить забути про солені огірки

1 хв на прочитання24 Грудня 2020, 23:45
Поділитись:

Зовсім скоро настане Різдво, а разом з ним і низка святкових застіль. Нарколог Сергій Полятикін дав кілька рекомендацій про те, що краще не поєднувати з алкоголем.

Фахівець нагадав, що газовані напої провокують більш швидке всмоктування спиртного в кров, внаслідок чого можна стрімко сп'яніти й відчути себе погано. Також, якщо ви вирішили побавитися алкогольними напоями, то краще за все відмовитися від солодощів — це серйозний удар по підшлунковій.

Не найкращий варіант — вживати спиртне й соління чи маринади. Вони дратують стінки шлунка, особливо змішуючись зі спиртними напоями. Так що про солоні огірки та помідори краще забути.

Крім того, не варто пити каву після прийняття алкоголю — цим ви створюєте додаткове навантаження на серце.

За матеріалами medikforum.  

Нагадаємо, лікарі пояснили, які ліки несумісні з алкоголем й знищують печінку під час святкування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.