Догори
Дати відгук

Яку частину курки корисніше та вигідніше купувати: дивовижна відповідь

Що дешевше купувати грудку або філе - досвідчені господині розкрили секрет.

2 хв на прочитання18 Серпня 2023, 23:50
Поділитись:

Куряче філе вважає одним з найсмачніших шматочків. Це й не дивно, адже м'ясо з цієї частини курки практично не містить жив, хрящів і по праву заслужило всенародну любов.

Відзначимо, що кулінари знають про те, що куряче філе є областю грудки птиці, яка очищена від кіля і шкури. При цьому є й інші, не менш привабливі частини курки.

Що таке філе стегна: воно являє собою шматок окосту, очищеного від шкірки і кістки. Це м'ясо по праву заслужило славу одного з найбільш соковитих, щільних і корисних шматків курки.

Що корисніше філе стегна або грудка

Суперечки про це ведуться давно, і кожна зі сторін може представити свої аргументи. Однак давайте звернемося до фактів. А вони полягають в кількості калорій холестерину в двох продуктах:

  • у курячому стегні - 120 ккал;
  • у курячій грудці - 110 ккал.

Чим відрізняється куряче філе від філе стегна

М'ясо курячого стегна більш ніжне і ароматне, ніж у грудки. У зв'язку зі значною кількістю жирів цю частина курки називають одним з найбільш калорійних. Воно являє собою своєрідний шматочок безкісткової м'якоті, який використовується при приготуванні різних страв і вживається цілком. На відміну від грудки філейна частина стегна - це шматочок тушки, відокремлений від каркаса. Воно може бути, як зі шкіркою, так і без неї.

Що вигідніше купувати курку або філе

Не секрет, що філе курячої грудки найдорожча частина тушки. Це й не дивно, адже цей шматочок практично готовий до приготування і не вимагає додаткової обробки. Відповідно, трохи дешевше буде купити окремо курячі стегенця, ніжки або крильця. І, нарешті, найбільш вигідним стане покупка курки цілком. Однак в такому випадку ви повинні бути готові до самостійної обробленні тушки птиці.

Як зрозуміти, що куряче філе свіже

При визначенні свіжості м'яса курки звертайте увагу на його пружність. Адже свіжа курка досить пружна і при натисканні на м'ясо воно самостійно виправитися до початкового розміру. А ось якщо м'ясо не свіже, на шматку м'яса так і залишиться "вм'ятина" від натискання. Ще одна ознака - підгулявше м'ясо курки стає жовтуватим і покривається неприємним слизом, стаючи липким.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенеровано ШІ
Невидима рана шкіри: чому гідраденіт гнійний вимагає уваги саме сьогодні
4 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Максим Нікітін
Дієтолог назвав рибу, кориснішу за лосось, та розповів, як її краще готувати
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Навіть помірне вживання алкоголю може прискорити розвиток хвороби Альцгеймера – дослідження
2 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Всесвітній день без тютюну: чому 45 % української молоді потрапляє в нікотинові пастки та як їх захистити?
6 хв на прочитанняВчора
У червні очікуються потужні магнітні бурі: детальний прогноз
1 хв на прочитання30 Травня 2025
Паразит, що заражає до 50 % людей, «обезголовлює» сперматозоїди — ось що з’ясували науковці
4 хв на прочитання30 Травня 2025
Ілон Маск під час передвиборчої кампанії Трампа вживав багато кетаміну - ЗМІ
4 хв на прочитання30 Травня 2025
Кір і кашлюк: тривожна статистика 2024 року від ЦГЗ України змушує замислитися про ефективність вакцинації
3 хв на прочитання30 Травня 2025