Закупорка артерій відбувається, коли бляшки накопичуються та обмежують приплив крові до тканин та життєво важливих органів тіла. Цей стан називається атеросклерозом. Деякі продукти можуть сприяти розвитку хвороби, якщо їх постійно.
1. Бекон.
Бекон містить так багато жиру, що його вживання може призвести до закупорки судин. Крім того, у ньому багато натрію.
2. Вершкове масло.
Те саме — високий рівень насичених жирів може призвести до закупорки артерій та небажаного рівня холестерину.
3. Бісквіт.
Такі десерти дуже калорійні. У бісквіті містяться олія, вершки, сіль і цукор, тому ласощі насиченими жирами та натрієм.
4. Цілісне молоко та сир.
Вживання надто великої кількості цих продуктів може призвести до закупорювання артерій. Експерти в галузі охорони здоров’я пропонують обмежити споживання молочних продуктів не більш як двома порціями на день.
5. Смажена їжа.
Обсмажування покриває їжу шкідливим для здоров’я жиром та олією, що сприяє закупорці артерій.