Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • «Якщо доїде, звісно»: росіяни відправляють на фронт розробку 1945 року — МТ-ЛБ із 25-мм корабельним гарматним комплексом

«Якщо доїде, звісно»: росіяни відправляють на фронт розробку 1945 року — МТ-ЛБ із 25-мм корабельним гарматним комплексом

При цьому за 15 років на армію РФ було витрачено трильйон доларів.

2 хв на прочитання06 Березня 2023, 01:07
Поділитись:

У соцмережах з’явилося фото та відео «нової» російської техніки, яку відправляють на фронт. Це МТ-ЛБ (абревіатура від російського «многоцелевой транспортёр (тягач) лёгкий бронированный», військові називають його «мотолигою») із привареною баштою корабельної зенітної установки 2М-3М. Розробка цього плавучого бронетранспортеру почалася в 1945 році, на озброєння її прийнято в 1953 році. Військові експерти не приховують свого скептичного ставлення до цієї техніки.

«Як це убоїсько їздитиме — є ж якісь правила центрування та вантажопідйомності — важко сказати, але це нюанси. Виглядають ці грізні машини, як танки між Першою та Другою світовими війнами.

[…] Коли я одного разу написав, що вони скоро дійдуть до тачанок із кулеметами «Максим», я, як би це висловитись, перебільшував. Точніше, думав, що перебільшую. Але ж — ось. Тримайтеся тепер, укропи! Мені здається, що «Джавелін» це навіть розпізнати не зможе як ціль. Подумає своїми електронними мізками, що його намахують», — не приховує іронії військовий журналіст, головний редактор сайту «Кримінальні новини Ізраїлю» Сергій Ауслендер.

Він наголошує, що при цьому за 15 років на армію РФ було витрачено трильйон доларів.

«Помиляєтесь, якщо думаєте, що я про це шкодую, ні — це дуже добре. Просто треба було й далі красти, пиляти, будувати палаци та купувати яхти, знімати мультфільми та лякати всіх своєю «могутністю». І всі би боялися. А тепер ніхто не боїться. Старий хворий ведмідь з іклами, що випали, вже нікого не лякає, хоча все ще небезпечний», — говорить Ауслендер.

Z-пропагандисти теж віддають належне цьому «диву військової інженерної думки». Наприклад, колишній «ополченець», блогер Алекс Паркер охрестив її «БКС-1 — Будка Кузьмича Самохідна».

«Якщо мета полягає в тому, щоб викликати сміх і приспати пильність противника — це вдалося на всі гроші.

Подивимося, що буде в бою», — написав він.

«Бронеробітки в стилі ІДІЛ зі встановленням стародавньої морської артустановки 2М-3М на МТ-ЛБ розмножуються. Як кажуть, «Армата»/»Курганець»: «очікування — реальність», — іронізує міжнародний терорист, колишній полковник ФСБ, перший «міністр оборони ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков). .

Також ми розповідали, що росіяни воюють лопатками зразка 1869 року, бо командування змушене заощаджувати снаряди — британська військова розвідка.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023