Догори
Дати відгук

Які є типи та види стелажів

Різноманітність форм дозволяє надавати доступ до товарів

3 хв на прочитання02 Травня 2023, 17:04
Поділитись:

Промислові стелажі можуть відрізнятися за багатьма параметрами, зокрема розмірами, конструкцією, матеріалом виготовлення та способом встановлення. За призначенням можна розділити на ті, що підходять для зберігання певних типів товарів або матеріалів, такі як палети, довгомірні вантажі, дрібні предмети, деталі та запчастини, документи та архівні матеріали. Конструкція та розміри можуть відрізнятися залежно від потреб клієнта та виготовлятися на замовлення з урахуванням додаткових аксесуарів (коробки, ящики, полиці, гачки тощо). 

Під час виготовленні складських стелажів використовують різноманітні матеріали, такі як метал, дерево, пластик. Наприклад, стелаж металевий розрахований на більш важкі товари та відрізняється високою міцністю. Різноманітність форм дозволяє надавати доступ до товарів зверху, збоку або з фронту, залежно від того, яка продукція зберігатиметься та який метод доступу буде найзручнішим для працівників складу.

Основні типи стелажів

Головне завдання стелажів – розміщення для зберігання та реалізації різних видів товарів, займаючи при цьому мінімальну кількість простору. Тому важливо вибрати саме той тип обладнання, який потрібен для певних видів продукції, наприклад, стелажі для вина та інших напоїв.

  1. Стелажі-консолі (Cantilever). Вони використовуються для зберігання довгих предметів, таких як труби, балки, дошки тощо. Мають відкриту конструкцію з противагами, які дозволяють довгим предметам виступати за межі стелажа.
  2. Палетні стелажі (Pallet). Це найпоширеніший тип стелажів у промисловості. Вони використовуються для зберігання товарів на палетах, мають ряд полиць, які підтримують палети.
  3. Стелажі, що розміщуються (Shelving). Таке обладнання використовується для зберігання легких товарів і має безліч полиць. Вони можуть бути з відкритою або закритою конструкцією та можуть бути виготовлені з різних матеріалів, таких як метал, пластик або дерево. Цей варіант чудово підійде для хлібних стелажів.
  4. Мобільні стелажі можуть бути переміщені вздовж рейок або інших опорних систем. Це дозволяє максимізувати використання доступного простору. Вони можуть бути використані для зберігання товарів будь-якого типу та мають різну вантажність.
  5. Архівні стелажі (Archive). Це тип стелажів, який використовується для зберігання документів та інших записів. Вони мають висувні ящики, які зазвичай виготовлені з картону чи інших легких матеріалів.

    Які стелажі підійдуть для магазинів

    Купити стелаж у магазин необхідно з декількох причин. Вони відіграють важливу роль у створенні ефективного та продуктивного торгового середовища. Їхнє основне завдання – максимально ефективно використовувати простір та забезпечити зручний доступ до товарів для покупців. 

    Також стелажі можуть використовуватись для привернення уваги до товару та підвищення його привабливості для покупців. Вони дозволяють упорядкувати та виставити товари так, щоб покупці могли легко знайти те, що їм потрібно. До таких можна віднести кондитерські стелажі.

    Для продуктів, що швидко псуються, варто вибрати стелаж, купити який можна з регулюванням температури. Це допоможе створити необхідні умови для збереження свіжості та товарного вигляду. 

    За допомогою такого обладнання менеджери магазину можуть використовувати інформацію про рівень запасів для прийняття рішень щодо закупівлі нових товарів та планування продажів.

    Добре організовані стелажі також можуть допомогти запобігти нещасним випадкам, пов'язаним з падінням товарів та убезпечити як покупців, так і персонал магазину.

    На сайті компанії Hold представлений широкий асортимент стелажів. Консультанти допоможуть підібрати потрібний варіант для вашого бізнесу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost