Які продукти здатні захистити малюків від появи астми

1 хв на прочитання29 Січня 2021, 07:20
Риба, що містить омега-3

Для того, щоб вони позитивно впливали на дитячий організм, їх треба їсти не менше двох разів на тиждень.

Регулярне вживання жирної риби на зразок форелі, оселедця або сардин у дитячому віці зменшує наполовину ризик розвитку під час дорослішання астми. До такого висновку прийшли вчені з Лондонського університету королеви Марії, повідомляє The Daily Mail.
Медики проводили дослідження за участю 4500 дітей, народжених у 1990 роки у Великобританії. За їхнім здоров'ям і харчуванням вчені спостерігали з народження то до кінця підліткового періоду.
Було встановлено, що малюки, які вживали максимальну кількість корисних для здоров'я жирних кислот Омега-3 в рибі були менш схильні до розвитку небезпечного для життя респіраторного захворювання.

У Великобританії, як підкреслюють експерти, молоді сім'ї з дітьми у віці від 5 до 11 років вживають найменше риби. Лише 25 % сімей включають рибні продукти в раціон не менше двох разів на тиждень. Кожна 11-та дитина в країні або 1,1 млн лікуються від астми. У більшості випадків хвороба починається саме в дитинстві, як підкреслюють дослідники.

Раніше ми розповідали, який симптом інфаркту можуть не помітити навіть лікарі.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: