Догори
Дати відгук

Які послуги будуть безкоштовними для українців у стоматологів

За пломби люди будуть платити з власних кишень

1 хв на прочитання09 Лютого 2021, 21:31
За пломби люди будуть платити з власних кишень За пломби люди будуть платити з власних кишень
Поділитись:

У Нацслужбі здоров'я України (НСЗУ) повідомили, які стоматологічні послуги будуть безкоштовними для українців. Це будуть лише екстрені випадки.

«Для дорослих Програма медичних гарантій покриває ургентну стоматологію — зняття гострого болю та лікування станів, які загрожують життю. Зокрема, будуть безоплатними медичні послуги, якщо у пацієнта діагностовано пульпіт, перелом зуба, невралгія трійчастого нерва, хімічний опік слизової рота, слинокам’яна хвороба, карбункул і фурункул, травми м'яких тканин щелепно-лицевої ділянки», - йдеться в повідомленні.

У НСЗУ говорять, що до безкоштовного пакета входить планова дитяча стоматологія.

«У Програмі медичних гарантій цього року стоматологічну допомогу дорослим та дітям виділено в окремий амбулаторний пакет. Він покриватиме: ургентну стоматологічну допомогу дорослим та дітям; проведення інструментальних досліджень в рамках ургентної стоматологічної допомоги; планову стоматологічну допомогу дітям, крім ортодонтичних процедур та протезування», - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що пломби, протезування, брекети та інші дорогі стоматологічні послуги не входять у гарантований пакет. 

Нагадаємо, у Європу зможуть потрапити лише вакциновані українці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.