Догори
Дати відгук

Які квіти висадити на клумбу з мінімальними потребами в догляді

На зиму вкривати і викопувати немає потреби.

2 хв на прочитання05 Липня 2024, 22:30
Що висадити на клумбу Невибагливі квіти Поради квіткарів Що висадити на клумбу Невибагливі квіти Поради квіткарів
Поділитись:

Висадити квіти бажання є, а знайти час на постійний догляд важко. В цьому випадку потрібно шукати варіанти з найменшими потребами в догляді. Квітникарі підказують, що з таким запитом потрібно висаджувати пурпурову ехінацею або вербену.

Ехінацея

Стійкість до зовнішніх умов. Ехінацея зимостійка рослина, а ще вона має мінімальні вимоги до умов вирощування. Звичайно, що ґрунт потрібно підживити. Повинен бути слаболужний або нейтральний. Добре, щоб не було надлишку вологи.

Догляд. Для ехінацеї важливо, щоб її ділили кожні 3-4 роки. На зиму вкривати, викопувати немає потреби.

Сумісність. Ехінацею можна висаджувати групами. Вони прекрасно дивляться в композиціях разом з ірисами, ромашками, юкою, дереві\м, флоксами, монардою, злаками.

Тривалість цвітіння. Радувати своєю красою та яскравістю ехінацея буде з липня по вересень. Квітка виростає заввишки до 70-100 см.

Вербена

На думку експертів, вербена — одна з найкращих вуличних рослин, яку неможливо вбити. Ця рослина дійсно дуже живуча.

Це одна з найбільш посухостійких рослин на землі. Вербена може прожити тижні та навіть місяці без поливання. Крім того, рослина ще й красива та приваблива. Ця чарівна невибаглива рослина цвіте різними кольорами, включаючи білий, рожевий та фіолетовий.

Гібридна вербена – володарка компактного округленого листя і п'ятипелюсткових суцвіть. Висота дорослого куща варіюється від 20 до 50 сантиметрів в залежності від сорту.

Вербени приживуться в будь-якому куточку саду – з їх допомогою, наприклад, можна прикрасити територію, що пустує після цвітіння ранньовесняних рослин. Але найбільш красиві кущики виростають все-таки на добре освітлених ділянках. Причому листя і бутони довго не в'януть навіть під прямими променями сонця.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost