Догори
Дати відгук

Які кімнатні рослини приносять у дім любов і сімейне щастя: прикмети та забобони

Але садівники-любителі стверджують, що це не зовсім так.

4 хв на прочитання26 Липня 2022, 11:34
Поділитись:

Домашня квітка може стати для родини справжнім талісманом і наповнити дім щастям. Ми склали список із семи найпопулярніших рослин, які дарують сімейне щастя і приносять любов.

Антуріум

Це рослина благоволить чоловікам і здатна чоловіків зробити сильніше. Холості отримають від нього успіх у слабкої статі, одруженим принесе у сімейне життя щастя. Незаміжній дівчині варто завести цю рослину для створення умов майбутнього щастя. Рослина ефектна, у неї велике темно-зелене листя, яке формою нагадує серце, на довгих черешках. Цвісти при належному догляді може цілий рік. Цвіте пухнастими білими або жовтими колосками, які обрамлені червоними, рожевими або білосніжними відводками.

Росте великим, досягає у висоту 80 см. Довжина листя близько 40 см, квітки формує до 20 см. Однак він не довгожитель – через три роки квітка гине.

Оксаліс

Ця рослина приносить удачу. Оксаліс або Кислиця кімнатна за формою листя нагадує конюшину. Цю рослину зазвичай дарують на свята. Особливо цінна чотирилисткова кислиця, вона обіцяє своєму господареві неймовірне везіння.

Якщо спробувати на смак кислиця буде кислуватою, оскільки в ній міститься щавлева кислота. Листочки рослини, в залежності від виду можуть бути пофарбовані в зелений, бузковий колір, а можуть складатися відразу з двох. Щоночі і в похмуру погоду вони мають звичай складатися. Цвіте оксаліс кілька разів на рік, його квітки маленького розміру бувають:

  • рожевими,
  • жовтими
  • білими.

Хлорофітум

Ця рослина дуже поширена. Хлорофітум зростає пишними розетками, має довге листя світло-зеленого кольору, облямовані зеленим.

Однак найчастіше його називають “сімейним щастям”, оскільки вважається покровителем сім’ї. Рослина здатна бути не тільки талісманом пар, а й приносити користь в будинок. Доведено згубну дію хлорофітума на бактерії, які містяться в повітрі. Якщо в горщик біля коренів помістити дві таблетки активованого вугілля, то ефект посилиться.

Дві-три ємності з хлорофітумом, який заряджений вугіллям, працюють не гірше фільтра-очищувача.

Більш того, в його складі знаходиться велика кількість ефірних олій. Якщо вдихати його запах піде стрес і нормалізується стан нервової системи. За те, що хлорофітум підтримує здорову атмосферу в домі, його потрібно виставляти на сонце і частіше поливат

Калатея

Рослина виглядає строго і стримано, її можна назвати аскетом, адже калатея здатна довгий час обходитися без води. Батьківщиною є Південна Америка, де племена часто використовували її міцне листя для плетіння кошиків. Тому калатея стала покровителькою, міцного і тривалого шлюбу, в будинку, де її плекають панує щастя. Це жіноча квітка.

Ця кімнатна жіноча квітка росте до 60 см з довжиною листя до 30 см. Якщо за Калатеєю як слід не доглядати, а тільки зрідка поливати, вона проживе не більш 4 років. Але якщо її регулярно пересаджувати і стежити за її здоров’ям, то її життя стане нескінченним.

Аїхрізон

Цей невеликий чагарник легко розпізнається по товстому стеблу і великій кількості круглих м’ясистих листків. Багато хто бачить в них сердечка і напевно це стало причиною назви рослини – “дерево любові”. Романтики призводять доказ того, що дерево дійсно “любовне”, тому як в природних умовах Аїхрізон здатний рости в скелястій місцевості, де харчування іншим рослинам може не вистачити, а він живе всупереч усьому.

Мирт

Часто нареченому і нареченій дарують запашний мирт. Він здатний принести в домівку мир, дружбу і довіру між подружжям. Якщо у квартирі зростає миртовий чагарник, значить вони будуть підтримувати один одного, при спалахах гніву стримуватися. Сімейне щастя не піде з цього будинку. Може причина в тонкому, заспокійливому ароматі квітки. Адже грецьке слово “мирт” означає “бальзам”.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання25 Квітня 2024
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитання2 години тому
Прогноз погоди в Україні на 25 квітня
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитання3 години тому
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на операцій з оброблення відходів
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитання4 години тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання5 годин тому
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання7 годин тому
Синоптики пояснили, коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
1 хв на прочитання8 годин тому
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині
4 хв на прочитання9 годин тому