Яка їжа найбільше провокує розвиток інфарктів

1 хв на прочитання20 Січня 2021, 22:59

Від цих страв треба відмовитися заради здоров'я серця.

Дослідження показало, вживання якої їжі збільшує ризик серйозних захворювань серця та судин. Для цього досить їсти подібні страви навіть у невеликій кількості, повідомляє журнал Heart.

Спостереження показали, що люди, які регулярно вживають смажену їжу мають на 28 % вищий ризик розвитку серцево-судинних захворювань. У 22 % з них виростала небезпека ішемічної хвороби серця і на цілих 37 % — ризик смертельної серцевої недостатності. 

За словами медиків-дослідників, кожне додаткове збільшення обсягу смаженої їжі на 114 грамів на тиждень підвищує ризик інфарктів та інсультів на 3 %, інших захворювань серця — на 2 %, а ймовірність серцевої недостатності — на 12 %. 

Так, у середній порції картоплі фрі, яка подається в ресторанах фастфуд-мереж, цілих 117 г. 

Коли їжа проходить через смаження, вона поглинає частину жиру з олії, через що в ній збільшується загальна кількість калорій. Крім того, страви, що подаються в ресторанах і кафе часто містять трансжири, виготовлені промисловим способом. А під час такого готування в рідкі рослинні олії додають водень, щоб зробити їх більш твердими. У харчовій промисловості активно використовуються трансжири, бо вони коштують недорого, служать довго і надають продуктам харчування чудовий смак і текстуру, яку так люблять покупці.

Тим часом учені пояснили, чому деякі люди чують «голоси мертвих». У цьому явищі немає жодної містики, а лише наука.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: