Догори
Дати відгук

Лікарі пояснили, яка спеція оздоровить легені та захистить від раку

Кілька наукових досліджень довели ефективність вживання прянощі при різних проблемах зі здоров'ям

2 хв на прочитання18 Грудня 2020, 22:58
Поділитись:

Медики радять, включити кардамон до свого раціону взимку — ця спеція допомагає краще працювати шлунку і легеням, пом'якшує напади астми, підтримує хороше здоров'я порожнини рота і навіть сприяє захисту організму від раку. Повідомляє журнал Fitbook.

Покращує стан зубів і порожнини рота. В Індії прийнято жувати зелені капсули кардамону, щоб надати свіжість подиху. Однак така звичка не тільки усуває неприємний запах з рота, але також сприяє знищенню бактерій, які викликають карієс.

Оздоровлює легені. Деякі сполуки кардамону забезпечують надходження більшої кількості кисню в кров при диханні. Крім того, дослідження на щурах і кроликах показало, що спеція має властивість розслаблювати дихальні шляхи під час нападів астми та підтримувати життєво важливе постачання киснем.

Підтримує здорову функцію печінки. Напередодні Різдва і у святкові новорічні дні печінка відчуває додаткове навантаження. Згідно з наявними даними, кардамон позитивно впливає на стан і функції органу. У випробуваннях на щурах екстракт прянощі допомагав знижувати ризики цирозу, запалення печінки та її ожиріння.

Допомагає при проблемах з травленням. Нудота, здуття живота, метеоризм, подразнення шлунка — все це типові наслідки традиційних святкових застіль взимку. Ефірні олії, що містяться в кардамоні, ефективно борються з розладами травлення і всім, що з ними пов'язано. Вони сприяють утворенню слини, шлункового і жовчного соку та поліпшують процеси перетравлення їжі.

Захищає від раку. На думку вчених, спеція здатна сповільнювати зростання пухлинних клітин: в експерименті з мишами він успішно перешкоджав розмноженню ракових клітин шкіри. У його складі міститься речовина γ-бісаболен. У випробуваннях на людському біоматеріалі, в умовах in vitro, цей активний інгредієнт також проявив себе як вбивця ракових клітин.  

Тим часом у Києві п'яний чоловік увірвався в операційну та побив хірургів (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.