Догори
Дати відгук

Яка с/г техніка популярна в Україні?

Огляд ринку сільськогосподарської техніки в Україні

3 хв на прочитання23 Жовтня 2023, 18:44
Яка сільськогосподарська техніка популярна в Україні Яка сільськогосподарська техніка популярна в Україні
Поділитись:

Згідно з даними маркетплейсу з продажу нової та вживаної техніки AGRO.RIA, сьогодні навіть невеличке агро підприємство може собі дозволити купити імпортну с/г техніку, зазвичай б/у, адже нова коштує занадто дорого.

Агропідприємства можуть мати у своєму розпорядженні:

Трактор – самохідна машина, яка використовується для тяги та руху інших агрегатів, таких як плуги, борони, сівалки тощо. Трактори бувають колісні та гусеничні, розрізняються за потужністю, розміром і типом кабіни. Техніка застосовуються для передпосівної обробки ґрунту, посіву та посадки культур, догляду за посівами, збирання врожаю та інших с/г робіт, де потрібне значне тягове зусилля.

Комбайн – складна машина, яка виконує кілька операцій одночасно: жниварку, віялку, молотилку та очищення зерна від соломи та бур'янів. За типом комбайни бувають зернозбиральні, кормозбиральні, картоплезбиральні тощо. Вони мають велику продуктивність і дозволяють скоротити час і витрати на збирання врожаю.

Обприскувач – техніка для розпорошування добрива, пестицидів, гербіцидів на рослини чи ґрунт. Обприскувачі бувають навісні, причіпні або самохідні, а також розрізняються за обсягом бака, шириною захвату штанги та типом насоса. Обприскувачі застосовуються для захисту рослин від шкідників і хвороб, а також для стимуляції їх зростання та розвитку.

Міні-трактор – універсальний агрегат, який може використовуватися для різних цілей у сільському господарстві. Мають малі габарити, низьку витрату палива і високу прохідність.

Вони можуть працювати з різноманітним начіпним та причіпним обладнанням: плуги, культиватори, фрези, косарки тощо.

Мотоблок – сільськогосподарська машина, яка використовується для обробки ґрунту, перевезення вантажів та виконання інших робіт на невеличких земельних ділянках. Мотоблок складається з двигуна, коробки передач, кермового пристрою та робочих органів: плуги, культиватори, косарки тощо.

Популярні моделі та виробники

Ціна техніки багато в чому залежить від марки та моделі. Найбільш популярні в України марки та моделі: Тракторів – YTO, John Deere, МТЗ, Claas, Case, Kioti (до, прикладу, ціна трактора John Deere 7250R 2014 може становити більше 5 млн грн.). Комбайнів – John Deere, Claas, New Holland, Massey Ferguson та Case IH. Розрізняють комбайни зернозбиральні, кормозбиральні, картоплезбиральні та цукрово-бурякові.

Серед кращих моделей можна виділити John Deere S790, New Holland T4.75, Claas Jaguar 980, Case IH A8800 і т.д.

Міні-тракторів – Dongfeng, Branson, Jinma, Foton-Lovol, Xingtai, Bulat, Shifeng, Solis, Orion та інші.

Ціни на міні-трактори в Україні варіюються в залежності від потужності, комплектації та виробника.

Технологічні та інноваційні тенденції

Однією із сучасних тенденцій розвитку сільськогосподарської техніки є застосування цифрових технологій: інтернет, штучний інтелект, хмарні обчислення, дрони та роботи.

Ці технології дозволяють збирати, аналізувати та використовувати велику кількість даних про стан ґрунту, рослин, тварин, погоди та інших факторів, що впливають на врожайність та якість продукції.

Також вони сприяють автоматизації та оптимізації процесів посіву, догляду, збирання, зберігання та переробки с/г продукції

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро