Нутриціолог і дієтолог Надія Цапкіна розповіла про популярну закуску, яка, на її думку, корисна для здоров’я. Йдеться про попкорн, приготований в домашніх умовах.
За словами Цапкіної, попкорн, приготований без додавання цукру і ароматизаторів, сприяє поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, а також стану шкіри.
“Повітряна кукурудза, з якої готують попкорн, містить вітаміни групи В, залізо, цинк, мідь, калій, магній, фосфор, марганець і поліфенольні антиоксиданти, – пояснила Цапкіна. – Всі ці елементи допомагають знижувати ризик серцево-судинних захворювань і виникнення проблем з травленням”.
Втім, солодкий попкорн з додаванням цукру або приготований на маслі різко підвищує рівень холестерину, попередила дієтолог.
“Це вже не нешкідливий перекус, а справжня бомба, яка призводить до набору ваги і, як наслідок, різних захворювань”, – підкреслила вона.
До слова, дієтолог попередила про небезпеку розвитку онкозахворювань через вживання консерв.