Догори
Дати відгук

Яка найсмачніша та вигідніша частина свинини: несподівана відповідь здивує

Відповідь, яка здивує навіть завзятих гурманів.

2 хв на прочитання23 Серпня 2023, 10:10
Поділитись:

При виборі свинини кожен робить вибір в залежності від своїх смакових уподобань. Комусь подобається м'ясо з салом, а хтось вважає за краще чисту вирізку.Питання про те, як визначити якість м'яса свинини кожен вирішує по-своєму. Однак існує цілий ряд неписаних правил.

Найбільш популярним шматком свинячої туші є стегнова частина. М'ясо звідти йде на приготування багатьох страв. Деякі вважають, що саме тут найніжніше м'ясо свинячої туші.

Що готують зі свинячого стегна:

  • шніцель;
  • гуляш;
  • м'ясні рулети;
  • буженина;
  • запікають цілим.

При цьому кісткова частина свинячого стегна також йде в справу, адже з неї виходить відмінний холодець.

Яке місце у свинини найм'якше

Давно визнано, що найбільш м'ясистою частиною свинячої туші є окіст. Саме цю частину використовують при приготуванні всіма улюбленого шашлику. Адже шашлик з окосту виходить не жирним і ароматним. При цьому найбільше жил зустрічається в задній частині свинячої туші. Цю частину на шашлик краще не брати. Адже мало кому хочеться розжовувати жорстке м'ясо.

Який шматок свинини вибрати

При виборі свинини, крім запаху, звертайте увагу на її зовнішній вигляд. Шматок м'яса повинен бути ніжного рожевого кольору. На ньому не повинні бути присутніми райдужні переливи. Також м'ясна поверхня повинна бути сухою і від м'яса не повинен виходити різкий запах. При цьому пам'ятайте, що жир – це складова частина свинячої туші і цього не варто побоюватися.

Яку частину свинини краще брати на котлети

Не варто забувати про те, що при приготуванні свиняче м'ясо отримує соковитість з жиру, тому воно апріорі має бути з сальцем. При виборі м'яса на котлети зазвичай віддають перевагу шийній і лопатковій частинам. Однак найкраще для приготування котлетного фаршу підійде м'ясо з черевної частини свинячої туші.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
21 жовтня — Всесвітній день йододефіциту: чому Україна в зоні ризику
21 жовтня — Всесвітній день профілактики йододефіциту: чому цей мікроелемент критично важливий
1 хв на прочитання3 години тому
День фармацевта (День аптекаря) — 21 жовтня: подяка тим, хто стоїть за ліками
Білі халати на передовій: 21 жовтня — день тих, хто зберігає здоров’я ліками
1 хв на прочитання4 години тому
Фото з відкритих джерел
Світ без свинцю: як захистити дітей від невидимого токсину
2 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день профілактики остеопорозу — 20 жовтня: збережи рух, збережи кістки. Фото: Shutterstock
Кістки, що тримають життя: чому важливо пам’ятати про профілактику остеопорозу
2 хв на прочитанняВчора
Коли тіло кричить, а система мовчить: світ говорить про біль, який не можна ігнорувати
2 хв на прочитанняВчора
Ті, хто рятують там, де інші тікають: 19 жовтня світ вшановує гуманітарних працівників
4 хв на прочитання19 Жовтня 2025
Всесвітній день боротьби з раком молочної залози: коли профілактика сильніша за діагноз
2 хв на прочитання19 Жовтня 2025
Чи рухаєтесь ви до цілей, які собі поставили? День «Оціни своє життя»
2 хв на прочитання19 Жовтня 2025
Більше з GreenPost