Яка найсмачніша та вигідніша частина свинини: несподівана відповідь здивує
Відповідь, яка здивує навіть завзятих гурманів.
При виборі свинини кожен робить вибір в залежності від своїх смакових уподобань. Комусь подобається м'ясо з салом, а хтось вважає за краще чисту вирізку.Питання про те, як визначити якість м'яса свинини кожен вирішує по-своєму. Однак існує цілий ряд неписаних правил.
Найбільш популярним шматком свинячої туші є стегнова частина. М'ясо звідти йде на приготування багатьох страв. Деякі вважають, що саме тут найніжніше м'ясо свинячої туші.
Що готують зі свинячого стегна:
- шніцель;
- гуляш;
- м'ясні рулети;
- буженина;
- запікають цілим.
При цьому кісткова частина свинячого стегна також йде в справу, адже з неї виходить відмінний холодець.
Яке місце у свинини найм'якше
Давно визнано, що найбільш м'ясистою частиною свинячої туші є окіст. Саме цю частину використовують при приготуванні всіма улюбленого шашлику. Адже шашлик з окосту виходить не жирним і ароматним. При цьому найбільше жил зустрічається в задній частині свинячої туші. Цю частину на шашлик краще не брати. Адже мало кому хочеться розжовувати жорстке м'ясо.
Який шматок свинини вибрати
При виборі свинини, крім запаху, звертайте увагу на її зовнішній вигляд. Шматок м'яса повинен бути ніжного рожевого кольору. На ньому не повинні бути присутніми райдужні переливи. Також м'ясна поверхня повинна бути сухою і від м'яса не повинен виходити різкий запах. При цьому пам'ятайте, що жир – це складова частина свинячої туші і цього не варто побоюватися.
Яку частину свинини краще брати на котлети
Не варто забувати про те, що при приготуванні свиняче м'ясо отримує соковитість з жиру, тому воно апріорі має бути з сальцем. При виборі м'яса на котлети зазвичай віддають перевагу шийній і лопатковій частинам. Однак найкраще для приготування котлетного фаршу підійде м'ясо з черевної частини свинячої туші.