Куряче м'ясо містить багато вітамінів і мікроелементів. У 100 г курятини - всього 110 калорій, тому її можна вважати дієтичним
Біле м'ясо, тобто грудинка, вважається найкориснішою частиною курки. У ній найменше холестерину і жиру. Грудинку дуже часто вживають ті, хто хоче схуднути.
Найшкідливішою частиною курки вважається куряча шкіра, оскільки в ній немає жодних вітамінів, і вона містить високий рівень холестерину і жиру. Ще одна небезпека курячої шкіри в тому, що в ній можуть бути залишки хлору, які використовуються для додання несвіжим тушкам товарного вигляду. Таким чином, краще вживати будь-яку частину курки лише після того, як з неї буде знята шкіра.
Не найкорисніша частина курки - це крила. Оскільки по суті вони складаються тільки зі шкіри і частин, то в них немає вітамінів і корисних елементів. Крім того, при приготуванні страви використовується більше олії, приправ і жирів. Вони прискорять процеси старіння в організмі.
Найнебезпечніша частина курки - це її внутрішні органи. Справа в тому, що саме вони страждають в першу чергу, якщо в курку потрапляють якісь паразити або її напихають хімікатами.
Особливо шкідливими вважаються курячі легені. У них можуть бути бактерії - лістерії, які дуже важко вбивати за допомогою термічної обробки.
Також шкідливою частиною вважається гузка, оскільки вона може містити велику кількість патогенних бактерій.