Догори
Дати відгук

Як зрозуміти, хто ви є для своєї кішки

1 хв на прочитання04 Травня 2023, 20:27
Поділитись:

Кішка, яка живе у сім’ї, завжди розподіляє для себе ролі між людьми. Іншими словами, одних людей вона вважає своїми господарями, а інших – кимось на кшталт прислуги.

Роль господаря для кішки отримує не завжди найдбайливіша в сім’ї людина. Найчастіше для кішки важливо, щоб її господар спілкувався з нею на рівних, грав з нею, пестив її, доглядав її.

В результаті така людина стане для вихованця джерелом довіри, поваги, безпеки та комфорту. А якщо ще в нього буде той самий темперамент, що й у тварини, то дружба між кішкою та цією людиною стане максимально міцною. Причому взаємодіяти кішка буде і з іншими членами сім’ї, але господарем вважати буде одного.

Інші члени сім’ї, окрім господаря, будуть прислужувати кішці. Це так званий захисник (найсильніша в будинку людина, яка краще за інших забезпечує безпеку для кішки; також це може бути інша тварина) і прислуга (ті, хто піклується про кішку, але не є для неї господарями).

Для того щоб зрозуміти, яка саме роль у вас, потрібно спостерігати за поведінкою кішки. Якщо вихованець вважає вас своїм господарем, то він часто показуватиме свою прихильність до вас: ходити за вами по п’ятах, лягати на коліна, зустрічати з роботи тощо. Так кішка демонструє міцний емоційний зв’язок з людиною.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.