Догори
Дати відгук

Як зробити натуральне добриво з бананових шкірок: підійде всім рослинам

Шкурки для бананів корисні наявністю калію, фосфору, магнію та азоту.

1 хв на прочитання28 Лютого 2024, 08:11
Як використовувати бананову шкірку як добриво Як використовувати бананову шкірку як добриво
Поділитись:

Не викидайте бананових шкірок, у них міститься магній, калій та залізо. Шкірки можна використовувати, як добриво для рослин.

Закопати бананову шкірку в землю

Щоб підгодувати корисними речовинами молоді дерева та кущі, візьміть бананові шкірки, дрібненько наріжте їх, покладіть під деревцями й ретельно змішайте з землею. Це треба робити навесні, у березні або квітні.

Для клумби й грядок можна теж зробити добриво зі шкірок. Для цього вам ще знадобиться кавова гуща або яєчні шкаралупи. Наріжте дрібно шкірки, змішайте їх з яєчною шкаралупою або кавовою гущею. Розкладіть під рослинами й присипте землею.

Щоб удобрити кімнатні рослини можна зробити зі шкірок настоянку. Залийте шкірки водою, залиште їх на 3 дні, щоб настоялися. Після цього поливайте рослини.

Настоювання бананових шкурок на воді

Такий спосіб радять застосовувати в теплицях. У трилітрову банку потрібно покласти 3 бананові шкірки і налити туди води, яка повинна діставати до горлечка самої ємності. Найкраще, щоб вода була кімнатної температури. За 2 дні її слід процідити, розвести з водою в пропорції 1 до 1, після чого можна поливати городні рослини.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost