Догори
Дати відгук

Як збільшити шанси не підчепити COVID-19, розповіла головний лікар з Києва

Засоби дуже прості

1 хв на прочитання28 Жовтня 2020, 21:57
Поділитись:

Коронавірус в Україні продовжує інфікувати людей. Головним питанням залишається, як же вберегтися від вірусу і вберегти здоров'я від наслідків. Головний лікар Київської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан розповіла, що потрібно зробити, щоб убезпечити себе і близьких від COVID-19. Повідомляє "Обозреватель".

"Люди можуть вберегти себе і своїх близьких тільки одним – тим, про що ми весь час говоримо. Маски в громадських місцях тощо, а також превентивна медицина, яку ніхто не скасовував. Це прогулянки на свіжому повітрі, це повноцінне харчування, повноцінний сон", - говорить Мостепан.

Лікар ще раз нагадала, як важливо зміцнювати імунітет. Можна вживати вітамін С, Омега 3, цинк, вітамін D для того, щоб організм при зустрічі з хворобою з нею впорався і все пройшло в легкій формі.

Тетяна Мостепан звернулася до українців з проханням не займатися самолікуванням, а якщо потрібно — звертатися до лікарів за допомогою.

"Тому що кожна таблетка, кожен препарат має як показання, так і протипоказання, і для кожного вони індивідуальні", - зазначила головний лікар.

Медик ще раз нагадала, що люди повинні берегти себе і близьких і намагатися не потрапити в лікарню, бо в столиці зараз заповненість ліжок 95%.  

Нагадаємо, визначити COVID-19 можна за хвилину — лікар Комаровський запропонував лайфхак.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я