Догори
Дати відгук

Як зберегти можливість працювати в інтернеті під час блекауту

Вихід зі скрутної ситуації є.

3 хв на прочитання31 Жовтня 2022, 21:04
Поділитись:

У середньому віялові відключення електроенергії тривають 3–4 години. І часто починаються в розпал робочого дня. Це засмучує та дратує водночас, адже сидіти з ноутбуком посеред ночі, виконуючи недороблене вдень — «задоволення» для людей із совиним типажем. Та й ті віддадуть перевагу перегляду фільму чи відпочинку. Звісно, можна щодня виходити працювати на ці «блекаутні» години в найближчі кав’ярні, але спершу підрахуйте, скільки накрапає за місяць витрат на тістечка й напої. «Освіторія» розповіла, як можна вийти з цієї ситуації.

Павербанк для ноутбуків, планшетів і смартфонів. Дешевше за регулярне відвідування кафе буде придбати один потужний павербанк. Якщо такий гаджет заряджений повністю, його вистачить на одну чи півтори зарядки вашого «ноута» або до 5 повних зарядок мобільного телефону.

Ціна: 1000–5000 грн.

Інтернет-роутер із вбудованою батареєю. Разом із відключенням світла зникає і мобільний інтернет. Так стається тому, що компанії мобільного зв’язку в разі тривалих відключень використовують дизель-генератори. Але якщо світла немає в багатьох регіонах, навіть великий парк дизель-генераторів не зарадить доставці альтернативних елементів живлення одночасно до великої кількості базових станцій. Ось ми й ламаємо голову — як же роздати собі на ноутбук бодай трішки інтернету? Рішення і тут є, хоча теж не з дешевих: мобільний роутер, що має вбудовану батарею. Його заряду вистачає на від 5 до 11 годин роботи залежно від обраної вами потужності. А для найвищої швидкості інтернету такі роутери можна напряму під’єднувати до ноутбука через кабель. А ще їх можна використовувати як павербанки для заряджання інших пристроїв.

Ціна: близько 15 000 грн.

Якщо ви не готові платити за такий дорогий гаджет, спробуйте напряму підключити свій інтернет-кабель до ноутбука. Для цього від’єднайте його від роутера та напряму під’єднайте до спеціального роз’єму на вашому ноутбуку, який називається LAN порт (на найновіших моделях він є в комплекті як перехідник). Таким чином, інтернет оживе та живитиметься напряму від батареї вашого ноутбука. Проблема може бути лише в тому, що інтернет-кабель закороткий і не завжди вийде зі зручністю облаштувати своє робоче місце.

Спробуйте обрати в налаштуваннях телефону опцію «Автоматичний вибір мережі» та скористатися послугою національного роумінгу. Можливо, так ваш мобільний інтернет працюватиме трохи спритніше.

Зарядна станція

Це справжній монстр серед зарядних пристроїв, така собі мініелектростанція у вас на кухні. Ціна відповідна. Але якщо маєте маленьких дітей і користування електрикою для вас — не розкіш, а справа виживання, до зарядної станції варто придивитися. Вона заряджає 7–9 пристроїв одночасно, тож у вас удома працюватимуть і мультиварка, і холодильник, і пральна машина. Заряджання станції теж не займає багато часу: близько години — і вона знову готова рятувати ваш побут.

Ціна: близько 20 000 грн.

Після того, як у вашому домі вимкнули електроенергію, вийміть із розеток електроприлади, адже наступний стрибок енергії (а особливо його повторення) може вивести їх з ладу. Або ж можете придбати спеціальні адаптери, що захистять пристрої від перепадів.

До слова, як вмикати побутові прилади після відновлення електропостачання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання24 Квітня 2024
Ціни на газ Паливо Український ринок
Ціни на газ для бізнесу в Україні посеред весни зросли до максимуму з листопада
1 хв на прочитання23 Квітня 2024
Виробництво біометану має потенціал потужного росту
Виробництво біометану має потенціал потужного росту - Герус
2 хв на прочитання22 Квітня 2024
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання18 Квітня 2024
В Україні вироблятимуть компоненти малих модульних реакторів:Енергоатом та Holtec International підписали Угоду
2 хв на прочитання17 Квітня 2024
Розпочалося будівництво двох нових енергоблоків за американською технологією: Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі
3 хв на прочитання15 Квітня 2024
У Рівному збудують хімічний індустріальний парк, де вироблятимуть аміак та азотні добрива
1 хв на прочитання14 Квітня 2024
Україна і Словаччина підписали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі
1 хв на прочитання14 Квітня 2024