Догори
Дати відгук

Як захиститись від весняної алергії без ліків

У випадку, якщо доводиться багато часу перебувати в бомбосховищі, носіть захисні маски для обличчя. 

2 хв на прочитання16 Квітня 2022, 06:50
Поділитись:

Весною алергічні реакції активізуються. Найчастіше, весняна алергія є полінозом, тобто реакцією на пилок, який проникає в організм через дихальну систему. Період загострення полінозу  – з березня до жовтня. Саме тоді цвітуть дерева, трави та в повітрі утворюється величезна кількість пилку.

Симптоми весняної алергії, полінозу можуть бути досить різноманітними. Найчастіше зустрічаються наступні:

  • нежить;
  • набряк слизової носа;
  • сльозотеча, припухлість очей;
  • посилене чхання;
  • кашель, хрипи;
  • різь в очах, свербіж в очах;
  • у 20% алергіків спрстерігаються напади бронхіальної астми.

Як уберегтися від алергії під час війни

Перше і найкраще, що можна зробити при появі симптомів алергії – це придбати в аптеці антигістамінні, протинабрякові й комбіновані препарати. Але ці засоби не варто «прописувати» самому собі, а звернутися за консультацією до лікаря. Якщо у вас поставлений діагноз - постарайтеся зв'язатися зі своїм лікарем. У випадку відсутності з ним зв'язку можна отримати безкоштовні онлайн-консультації лікарів у Helsi

У випадку, якщо доводиться багато часу перебувати в бомбосховищі, носіть захисні маски для обличчя. При можливості, проводьте більше часу надворі, але зважайте на повітряні тривоги та комендантську годину і будьте обережні на прогулянці. Намагайтеся вибирати час, коли надворі мінімальна кількість пилку, але не забувайте про заходи безпеки, пов’язані з воєнним часом. Тримайте щільно зачиненими вікна й двері, придбайте, якщо маєте змогу, очисник повітря (цей апарат зробить повітря чистішим і стане у пригоді тим, хто сидить у квартирі подовгу. Якщо маєте домашніх улюбленців – не випускайте їх занадто часто на вулицю, адже вони можуть збирати пилок на своїй шерсті.

Якнайчастіше робіть провітрювання та вологе прибирання, хоча б раз на день. Після вулиці бажано промивати ніс та прополіскувати горло сольовим розчином, бажано і приймати душ. Частіше міняти одяг, на якому осідає багато пилу та бруду.

З народних засобів, полегшити алергію можуть ехінацея, кульбабка, лопух лікувальні, кропива дводомна та коров’як. Ці засоби особливо дієві проти симптомів дихальної алергії. Приймайте їх у вигляду настоянок, чаїв чи капсул. Важливо - не приймати «народні» засоби разом з аптечними препаратами від алергії. Слідкуйте за своїм харчовим раціоном, не забувайте, що навіть, якщо  харчова алергія у вас відсутня, ряд продуктів посилює симптоми весняної алергії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.