Догори
Дати відгук

Як захистити волосся від екостресу?

Волосся чи не першим відчуває на собі будь-які зміни клімату, тому йому потрібна особливий захист та комплексні процедури. Розберемося, що входить в базовий догляд за волоссям.

3 хв на прочитання22 Червня 2021, 14:37
Як захистити волосся від екостресу? Як захистити волосся від екостресу?
Поділитись:

Що таке екострес? Цей термін означає, що організм чуйно реагує на негативні фактори навколишнього середовища, внаслідок чого його стан погіршується. Це безпосередньо позначається на самопочутті та зовнішності. Волосся чи не першими відчуває на собі будь-які зміни клімату, тому йому потрібен особливий захист і комплексні процедури. Розберемося, що входить у базовий догляд за волоссям.

Як правильно доглядати за локонами

Літо — особливо важка пора року для шевелюри, коли на неї впливають палюче сонце, сильний вітер і солона вода. Однак подібний екологічний стрес локони відчувають не тільки в літні місяці, але й цілий рік. Взимку їм шкодять морози, восени та навесні не вистачає багатьох мікроелементів, а повітря у великих містах практично завжди занадто забруднене.

Хороший захист для волосся потрібен усім міським мешканцям. Якщо не дотримуватися правил догляду, пасма стануть тьмяними, сухими; кінчики сіктимуться, а коріння — швидше бруднитися. Це не дасть відростити довгі, густі та сяючі локони.

Перше правило турботи про волосся у будь-який час року — захищати їх від агресивних зовнішніх факторів. Спекотного літнього дня їх, як і шкіру, необхідно ховати від сонця. Без головного убору не обійтися, як і без термозахисного спрею або пінки, які дадуть змогу укласти пасма гарячими щипцями та феном без шкоди для них.

Шкіра голови потребує ретельного очищення. Мінімальний набір для очищення, зволоження та живлення шкіри голови — це шампунь, кондиціонер, маска. Не будуть зайвими і додаткові засоби: спрей для легкого розчісування, масло для кінчиків, всілякі емульсії тощо. Щоб локони були здоровими, важливо підібрати хорошу косметику. Для цього потрібно визначити їх тип.

Зазвичай кінчики більш сухі, ніж довжина. Для найбільш точного визначення властивостей волосся важливо звертати увагу на шкіру голови та коріння. Жирному типу необхідний шампунь із підвищеними очисними властивостями, сухому — зі зволожуючими. Також варто враховувати, що тип шевелюри іноді змінюється. На це впливає раціон харчування, загальний стан організму та навіть зміна сезону. Влітку шкіра голови може бути нормальною, а в зимовий час — пересихати.

Харчування безпосередньо впливає на те, як волосся протистоять стресу. У меню мають бути присутніми вітаміни групи В і поліненасичені кислоти омега-3. Вони містяться в рибі, яловичій печінці, яйцях, молочній продукції, горіхах і бобових.

Чим мити голову

Щоб звести негативний вплив навколишнього середовища до мінімуму, знадобляться хороші доглядові склади. Професійний догляд за волоссям набагато корисніше й ефективніший за мас-маркет. Такі продукти містять натуральні компоненти з доведеною безпекою та ефективністю, що не перевантажують пасма, не сушать шкірний покрив.

Наприклад, унікальний лікувальний шампунь Thickening Shampoo від Revitalash Cosmetics із рослинними екстрактами. Він відмінно підходить для регулярного застосування, зміцнює коріння волосся, робить його щільнішим і сильнішим. Доповнює його Thickening Conditioner — кращий засіб для посиленого зволоження та живлення.

Шампунь розкриває лусочки волоса та вимиває всі забруднення, а кондиціонер насичує структуру корисними мікроелементами та розгладжує волосся, тим самим зміцнюючи його. Як підсумок: поліпшення стану шкіри голови та захист волосся від екологічного стресу.

Якщо ви бажаєте зберегти красу та здоров'я свого волосся, віддавайте перевагу винятково якісним засобам догляду. Продукти від компанії Revitalash Cosmetics стануть ідеальним рішенням для кожного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Хабарі за оформлення групи інвалідності
Хабарі за оформлення групи інвалідності – викрито заввідділення медзакладу на Буковині
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенероване ШІ
Краще вже цукор: аспартам у кока-колі може викликати захворювання на рак
1 хв на прочитанняВчора
Компанія виграла суд у Facebook
Польська компанія виграла суд у Facebook - Meta заблокувала їхню сторінку
1 хв на прочитанняВчора
COVID-19
Оновлено рекомендації щодо щеплень двовалентною омікрон-специфічною вакциною проти COVID-19 - МОЗ
2 хв на прочитанняВчора
Підліткова вагітність може підвищити ризик ранньої смерті, застерігають науковці
3 хв на прочитанняВчора
Кабмін прийняв низку рішень у сфері спортивної, фізичної, психологічної реабілітації та професійної адаптації
2 хв на прочитанняВчора
Похмура тінь майбутнього, або Як хакнути невизначеність: поради від експерта
2 хв на прочитанняВчора
У православних почався Великий піст: що слід знати про його обмеження та кому їх можна не дотримуватися
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Пісні хлібні коржі — простий і смачний рецепт
1 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Ряст — ніжні первоцвіти для саду (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Гороскоп для всіх знаків Зодіаку. Фото: Шоу-бізнес - Today.ua
Важливо пам'ятати, що наші дії мають наслідки: ​кар’єрний гороскоп на 19 березня для всіх знаків Зодіаку
7 хв на прочитанняВчора
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Яку зелень найпростіше виростити на підвіконні: поради досвідчених садівників
1 хв на прочитанняВчора
Жертви краси: акули гинуть через косметику
1 хв на прочитанняВчора
Україна переробляє лише 3-6% сміття чи небажання «заморочуватися»: 18 березня - Всесвітній день переробки
2 хв на прочитанняВчора
Інженери американської компанії планують створити найбільший у світі вантажний літак
1 хв на прочитанняВчора
Лава може досягти моря, під загрозою трубопровід централізованого теплопостачання: чергове виверження вулкана в Ісландії
2 хв на прочитанняВчора