Ферми для виробництва різдвяних ялинок мають екологічну користь. Про це пише The New York Times із посиланням на думки екологів, пише agronews.ua.
Лісовий еколог з Nature Conservancy у Массачусетсі Енді Фінтон пояснив, що ферми для створення різдвяних ялинок можуть функціонувати так само, як молоді ліси. Як правило, на кожне зібране дерево висаджують від двох до трьох саджанців, і часто ферми розташовують на невикористаних сільськогосподарських угіддях.
«Вони витягують вуглець з атмосфери, — зазначає Енді Фінтон. — Вони очищають повітря і у багатьох випадках очищають питну воду. Вони зберігають ландшафт, запобігаючи створенню непроникних поверхонь, надаючи економічні стимули землевласникам».
Президент Тихоокеанської північно-західної різдвяної ялинкової асоціації Том Норбі зазначив, що на фермах щороку вирубують невелику частину дерев, залишаючи рости приблизно 90%, доступних для тварин.
За його словами, з інтенсивним тиском розвитку та прискореною втратою природних лісів деревні ферми можуть забезпечити середовище існування дикої природи, особливо птахів і ссавців, які віддають перевагу відкритим просторам на узліссях. Крім того, ялинкові ферми — гарне місце для існування комах, необхідних для запилення. Багато власників ферм засвідчують, що бачили на своїх територіях різноматнних звірів.
Водночас щодо питання етичності вирубування дерев, натураліст із Національної федерації дикої природи Девід Мізеєвскі зазначив, що різдвяні ялинки слід розглядати як сільськогосподарський товар: «Так само, як ви їсте брокколі, ви вбиваєте рослину брокколі?».
Більше новин читайте на GreenPost.