Догори
Дати відгук

Як вивести воду з організму: причини скупчення зайвої рідини і способи виведення

Якщо ви часто помічаєте, що набрякаєте без видимих ​​на те причин, варто звернутися до лікаря.

4 хв на прочитання19 Лютого 2021, 07:45
Як вивести воду з організму: причини скупчення зайвої рідини Як вивести воду з організму: причини скупчення зайвої рідини
Поділитись:

Якщо ви помітили на вагах декілька зайвих кілограмів, не робіть поспішних висновків. Можливо, справа в затримці рідини: по ряду причин в організмі може застоюватися вода, від цього здається, що тіло втратило тонус. Ми з’ясували, чому в організмі накопичується рідина і як її вивести.

Причини скупчення рідини в організмі

Якщо ви часто помічаєте, що набрякаєте без видимих ​​на те причин, варто звернутися до лікаря. Потрібно відразу перевірити серце і нирки, щоб виявити можливі патології. Крім того, у жінок набряки залежать від менструального циклу, перед початком критичних днів організм інтенсивно накопичує рідину. Багато хто пов’язує це з підвищеним апетитом під час ПМС, але в дійсності це залежить від гормонів, естроген і прогестерон впливають на обмін рідинами, через що ви бачите на вагах + 1-3 кг. Це абсолютно нормально, і через кілька днів набряклість проходить сама, а разом з нею зникають і кілограми.

Інша часта причина набряків – неправильне харчування. Деякі напої і групи продуктів здатні затримувати рідину в організмі.

Раціон харчування для виведення води з організму

Парадоксально, але кращий спосіб позбутися від набряків – забезпечити організм достатньою кількістю питної води. У день краще пити не менше двох з половиною літрів чистої води. Коли організм звикне до того, що не відчуває нестачі в воді, то перестане затримувати рідину. Ще один спосіб швидко вивести воду з організму: прибрати з раціону сіль або хоча б зменшити її кількість. Зверніть увагу, що мова йде не тільки про ту сіль, яку ми додаємо в салати: у багатьох готових продуктах (навіть в десертах) присутня значна кількість солі.

Додайте в раціон більше простої та натуральної їжі: фрукти, овочі, крупа і хліб грубого помелу допоможуть урізноманітнити меню і замінити не дуже корисні прийоми їжі. М’ясо птиці і риба, яйця і кисломолочні продукти допоможуть отримати добову норму білка і забезпечать ситість надовго.

Як вивести воду з організму: причини скупчення зайвої рідини

Як швидко вивести воду з організму

Трав’яний чай

М’ята, меліса, шипшина, брусниця, мучниця, кмин, суцвіття арніки, а також сушена шкірка яблук, листя берези – чудово допомагають позбутися від набряків. Достатньо заварити з них чай і пити протягом дня. Чай з бруньок не викликає побічних ефектів. З овочів потрібний ефект дадуть огірки, кабачки, буряк, хрін, капуста, картопля, гарбуз, баклажани. Фрукти проти набряків – яблука, абрикоси, полуниця і суниця. Допомагають і сухофрукти: чорнослив, родзинки, курага.

Ванна з сіллю

Ванна з сіллю не тільки сприяє відпочинку і розслабленню, але й позбавляє організм від надлишку води. Для максимального ефекту за дві години до прийняття ванни бажано не їсти і не пити. Ванну варто наповнити водою температури не вище 38 градусів, додати півкілограма солі і 200 грам соди. Приймати таку ванну можна близько 10 хвилин. Після закінчення процедури потрібно промокнути тіло рушником і на 40 хвилин лягти під ковдру. Після закінчення процедури прийміть душ. Бажано не їсти і не пити протягом години. Зазвичай після такої ванни тіло втрачає більше півлітра рідини.

Сауна і лазня

Ще один ефективний спосіб позбавлення від зайвої рідини. Під час сауни і лазні тіло втрачає значну кількість рідини через пори. Не забувайте відновлювати водний баланс і пити трав’яний чай між процедурами, щоб не було зневоднення. А якщо перед сауною ще й потренуватися в спортзалі, то ефект не змусить себе чекати.

Джерела: ukr.media,  mediland.com.ua,  uarp.org. 

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.