Догори
Дати відгук

Як виростити мандарини на підвіконні

Не боїться посухи.

2 хв на прочитання03 Липня 2024, 15:43
Як виростити мандарини на підвіконні Як виростити мандарини на підвіконні
Поділитись:

Кімнатному мандарину потрібне хороше освітлення з деякою кількістю прямих сонячних променів, краще ранкових. При недостатньому освітленні рослина уповільнює ріст, слабко цвіте чи взагалі не цвіте. При значній нестачі світла листя кімнатного мандарина стає тьмяним, нові пагони витягнутими, тонкими.

Ташувати рослину мандарина рекомендується на східних, південно-східних, у крайньому разі на південних вікнах, притіняючи від полуденних променів.

Не боїться посухи: у зимовий період, при короткому світловому дні, кімнатний мандарин можна виставляти на найосвітленіше місце з прямими сонячними променями. Кімнатний мандарин пристосований до того, щоб легко переносити посушливі періоди. У крайньому разі рослина скине листя. Часта проблема при вирощуванні мандарина в домашніх умовах – це надмірне поливання, яке призводить до розвитку грибкових захворювань. Мандарин у домашніх умовах потребує регулярного обприскування листя. Дуже сухе повітря погано впливає на рослину і часто є передумовою для його зараження павутинним кліщем. Для того щоб мандарин заклав квіткові бруньки, йому просто необхідний період зимового спокою, при температурі 10-15 градусів із рідкіснішими поливаннями, плавне зростання температур у весняний період і оптимальний температурний режим для утворення пуп’янків (у межах 16-18 градусів).

Мандарину потрібен відпочинок: для підживлення використовують розчинні добрива для цитрусових. Підживлювати мандарин у домашніх умовах у період інтенсивного росту (з березня  до вересня) рекомендується раз на тиждень. Як і інші цитрусові, мандарин має властивість повертати листочки до основного джерела світла. Тому для рівномірнішого формування крони його можна повертати навколо своєї осі. Але робити це слід не більше, ніж на 10 градусів за один раз і не частіше, ніж раз на два тижні, бо цитрусові не люблять перестановок і негативно на них реагують. Щоб сформувати пишне мандаринове деревце, верхівки його гілочок прищипують. На молодих квітучих рослинах частково видаляють квітки, щоб не виснажувати їх і дати можливість визріти кільком плодам. На 15 листочків дорослої рослини можна лишити одну зав’язь. Плоди кімнатного мандарина зав’язуються без штучного запилення, а дозрівають зазвичай наприкінці року.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Що висадити на клумбу Невибагливі квіти Поради квіткарів
Які квіти висадити на клумбу з мінімальними потребами в догляді
2 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Мурахи ампутують лапку своєму родичу, щоб урятувати йому життя — дослідження
1 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенероване ШІ
Бегемоти можуть літати — науковці
3 хв на прочитання5 годин тому
Люди дивляться на лаву, що піднімається з кратера вулкана Етна, Італія, 2 липня 2024 року. Фото: Reuters
В Італії вивергається Етна, міжнародний аеропорт закритий, готуються плани з евакуації: ось що там відбувається (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Відновлення Зони відчуження: Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва виділить кошти
3 хв на прочитання5 годин тому
Скорочення антропогенних викидів метану: Міндовкілля вивчає досвід для виконання міжнародних зобов’язань
2 хв на прочитання8 годин тому
Від геометричних форм до імітацій природних образів: фігурна стрижка хвойних рослин (ФОТО)
1 хв на прочитання14 годин тому
Що обов'язково треба знати про літню обрізку садових троянд
1 хв на прочитання15 годин тому