Як виростити гриби вдома: свіжі печериці на столі цілий рік
Виростити їх в домашніх умовах зовсім не важко.
Печериці можуть бути у вас вдома 24/7, якщо навчитися їх вирощувати, а не купувати в магазині. Ви значно заощадите на грибах і буде мати свіжий “врожай” молодих, білих грибочків.
У домашніх умовах можна вирощувати печериці на грядці, в підвалі, в теплиці, сараї або на балконі, тобто варіантів так багато, що кожна господиня підбере свій оптимальний.
Комфортна площа для грибів – близько 3 квадратних метрів. Місце має бути з хорошою циркуляцією повітря, можливістю контролювати температуру і вологість без різких перепадів.
Для домашнього вирощування оптимальним субстратом є компост на основі соломи і гною кислотністю 7,3-7,5 рН.
Перші гриби з’являються через два-три місяці після закладки “грибного насіння”. Спочатку вони ростуть групами по 5-20 штук, потім грибок пошириться по субстрату більш рівномірно.
Знімають урожай, поки нижня частина капелюшків ще покрита білою плівкою. Кожен гриб ретельно перекручується, а ямка присипається сумішшю.
Ростуть печериці один-два тижні, а всього можна зібрати до шести-семи хвиль врожаю. Зібраний урожай можна зберігати у паперовому пакеті у холодильнику до тижня.
Більше новин читайте на GreenPost.