Догори
Дати відгук

Як вибрати пуховик на зиму: 4 важливі правила

Хороший пуховик буде радувати своїм теплом навіть в найхолоднішу погоду.

2 хв на прочитання09 Грудня 2023, 22:30
На що варто звернути увагу при виборі пуховика На що варто звернути увагу при виборі пуховика
Поділитись:

Вже настав час купувати пуховик, потрібно відповідально підійти до справи. В цій справі важливо звертати увагу на деталі, щоб вибрати саме якісну річ, яка прослужить довго.

Наповнювач

Це перше, про що треба питати продавця.

Пуховики на синтепоні навряд чи можуть конкурувати із пуховиками на натуральному пуху.

Останні теж бувають різні: на гусячому та качиному пуху, з домішкою пера і без, але треба враховувати, що вартість їхня вища.

Наповнювач має бути рівномірно розподілений.

Добре, якщо на підкладці будуть прострочки. Вважається, що це не дозволить пуху збиватися.

Крій

Треба визначитися з фасоном та довжиною пуховика. Варіантів безліч. Якщо хочеться вибрати оверсайз, то можна бути впевненим, що під таку куртку підійде навіть товстий светр. Якщо вам не до вподоби оверсайз, оберіть базові або укорочені куртки.

Деталі

Їх не повинно бути надто багато. Існує ризик, що вони можуть пошкодити тканину, а це значить, що постраждає теплоізоляція.

Необхідно перевірити їхню якість і надійність. Треба також звернути увагу на кишені, гудзики та замки. Вони мають бути добре пришиті.

Об’єм і вага

 Куртка має бути доволі об’ємною, але помірно. Верхній одяг не має обтягувати, ви повинні легко вдягати під нього светр чи худі. Тому під час придбання куртки краще міряти її в теплій кофті. Також дуже важливо, щоб пуховик був легким, оскільки взимку кожен із нас і так носить забагато одягу.

Які пуховики вже не модні

Восени та взимку 2023-2024 року більше не в моді куртки з екошкіри, з голографікою та парки. Хутра на пуховику також не повинно бути – ні штучного, ні натурального. Стилісти прогнозують, що такий тренд протримається ще років п’ять.

Моделі пуховиків, у яких багато швів і дрібні ряди, також більше не актуальні. Проміжок між рядами має бути не менше 15 сантиметрів, кажуть дизайнери і стилісти. Такі моделі створюють ефект гусені, до того ж, такі куртки візуально збільшують.

Окрім укорочених моделей, також неактуальні пуховики, довжина яких закінчується в зоні колін, тому такі куртки не варто купувати.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.