Як вибрати найсолодші апельсини : зверніть увагу при покупці

1 хв на прочитання02 Березня 2024, 22:30

Апельсини є прекрасною профілактикою авітамінозу.

У апельсинах міститься багато корисних вітамінів та мінералів таких як: фолієва кислота, бета-каторин, вітаміни групи В, А, В1, В2, В5, В6, С, Н, РР, калій кальцій, магній, цинк, залізо, молібден, фосфор і натрій.

Якщо ви ретельно чистите апельсин та викидаєте біло шкірочку – дарма, у ній міститься великий вміст пектину, що сприяє посиленню моторики кишківника і зменшення гнильних процесів.

Апельсини є прекрасною профілактикою авітамінозу, зміцнюють імунітет та знижують рівень холестерину в крові.

Свіжовичавлений апельсиновий сік має тонізуючий ефект, лікарі рекомендують його вживати при захворюванні нервової системи, подагрі, для відновлення організму після вірусних захворювань та переломів кісток.

Як вибрати смачні і якісні апельсини?

Ласувати апельсинами завжди приємніше, коли вони соковиті та солодкі. Найчастіше покупці при виборі орієнтуються на колір, пружність та форму, а ось про один нюанс мало хто знає.

Адже саме ця особливість дозволяє практично безпомилково визначити чи стиглий плід чи ні . Ось що треба зробити.

Уважно огляньте фрукти. Якщо шкірка знизу гладка і має чорну точку, то з ймовірністю апельсин виявиться кислим. А ось якщо знизу знаходиться невелика темна виїмка, значить фрукт стиглий.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: