У апельсинах міститься багато корисних вітамінів та мінералів таких як: фолієва кислота, бета-каторин, вітаміни групи В, А, В1, В2, В5, В6, С, Н, РР, калій кальцій, магній, цинк, залізо, молібден, фосфор і натрій.
Якщо ви ретельно чистите апельсин та викидаєте біло шкірочку – дарма, у ній міститься великий вміст пектину, що сприяє посиленню моторики кишківника і зменшення гнильних процесів.
Апельсини є прекрасною профілактикою авітамінозу, зміцнюють імунітет та знижують рівень холестерину в крові.
Свіжовичавлений апельсиновий сік має тонізуючий ефект, лікарі рекомендують його вживати при захворюванні нервової системи, подагрі, для відновлення організму після вірусних захворювань та переломів кісток.
Ласувати апельсинами завжди приємніше, коли вони соковиті та солодкі. Найчастіше покупці при виборі орієнтуються на колір, пружність та форму, а ось про один нюанс мало хто знає.
Адже саме ця особливість дозволяє практично безпомилково визначити чи стиглий плід чи ні . Ось що треба зробити.
Уважно огляньте фрукти. Якщо шкірка знизу гладка і має чорну точку, то з ймовірністю апельсин виявиться кислим. А ось якщо знизу знаходиться невелика темна виїмка, значить фрукт стиглий.
Більше новин читайте на GreenPost.