Як вибрати найсолодші апельсини : зверніть увагу при покупці
Апельсини є прекрасною профілактикою авітамінозу.
У апельсинах міститься багато корисних вітамінів та мінералів таких як: фолієва кислота, бета-каторин, вітаміни групи В, А, В1, В2, В5, В6, С, Н, РР, калій кальцій, магній, цинк, залізо, молібден, фосфор і натрій.
Якщо ви ретельно чистите апельсин та викидаєте біло шкірочку – дарма, у ній міститься великий вміст пектину, що сприяє посиленню моторики кишківника і зменшення гнильних процесів.
Апельсини є прекрасною профілактикою авітамінозу, зміцнюють імунітет та знижують рівень холестерину в крові.
Свіжовичавлений апельсиновий сік має тонізуючий ефект, лікарі рекомендують його вживати при захворюванні нервової системи, подагрі, для відновлення організму після вірусних захворювань та переломів кісток.
Як вибрати смачні і якісні апельсини?
Ласувати апельсинами завжди приємніше, коли вони соковиті та солодкі. Найчастіше покупці при виборі орієнтуються на колір, пружність та форму, а ось про один нюанс мало хто знає.
Адже саме ця особливість дозволяє практично безпомилково визначити чи стиглий плід чи ні . Ось що треба зробити.
Уважно огляньте фрукти. Якщо шкірка знизу гладка і має чорну точку, то з ймовірністю апельсин виявиться кислим. А ось якщо знизу знаходиться невелика темна виїмка, значить фрукт стиглий.
Більше новин читайте на GreenPost.