Догори
Дати відгук

Як впоратись з низьким артеріальним тиском: порада лікаря

Знижений тиск завдає не менше проблем, ніж підвищений.

1 хв на прочитання24 Березня 2023, 13:33
Поділитись:

Низьким артеріальним тиском зазвичай вважають показники артеріального тиску нижче 90/60 мм ртутного стовпчика. Багато хто вважає, що 90/60 — це гіпотонія, але насправді це нормальні цифри.

Вирішальне значення мають не стільки показники тиску, скільки те, як людина почувається при тих чи інших показниках. Хтось при 110/70 почувається чудово, а в когось паморочиться в голові і хочеться спати.

Якщо при низькому тиску ви почуваєтеся нормально, то для вас це в межах норми. Не треба їсти тоннами чорний шоколад та пити каву.

Якщо ж низький тиск завдає вам незручностей та впливає на якість життя, тоді потрібно йти до лікаря та вирішувати проблему. Але насамперед — з'ясувати причину низького артеріального тиску.

Насамперед, проконсультуйтеся з лікарем, чи не знижують тиск ті ліки, які ви вже приймаєте. Вони можуть давати такий ефект, наприклад сечогінні препарати.

Перегляньте свій спосіб життя: виключіть алкоголь, пийте більше води, приймайте їжу невеликими порціями, скоротіть кількість вуглеводів у раціоні. Додайте в меню більше клітковини (фрукти, овочі).

Добре нормалізують тиск помірні фізичні навантаження та контрастний душ (приводить у тонус судини).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я