Догори
Дати відгук

Як відрізнити справжню ікру від фальшивої: радить експерт

У торговельних мережах може трапитися неякісний продукт, а якщо купувати в інтернеті, найімовірніше, можна придбати несправжню ікру

2 хв на прочитання13 Грудня 2020, 19:49
Поділитись:

В Україні  продають до 80% фальшивої ікри. Неякісна продукція також трапляється і в супермаркетах. Водночас розпізнати підробку можна відразу на прилавках супермаркету, керуючись кількома простими правилами. Про це розповіла керівниця відділу тестувань Центру експертиз ТЕСТ Ніна Кальдій. Про повідомляє OBOZREVATEL.

За її словами, у торговельних мережах може трапитися неякісний продукт, а якщо купувати в інтернеті, найімовірніше, можна придбати несправжню ікру.

Перше – купувати там, де можуть дотримуватися умов зберігання: у фірмових магазинах або торговельних мережах. Просто на прилавках можна перевірити температурний режим (часто в холодильниках є градусники). Крім того, варто перевірити і “вік” баночки (не повинен бути більш ніж 12 місяців).

Друге – не купувати ікру без маркування або з Росії. Закон забороняє продавати в Україні російський продукт. І якщо він уже потрапляє на прилавок, можна сміливо стверджувати, що це контрафакт.

Третє – не купувати дешевий продукт і прислухатися до “хлюпання” в баночках. “Ікру, у якої закінчився термін зберігання, перефасовують, вона реалізується в баночках, часто за акційними цінами, як вироблена цього сезону. Така ікра буде хлюпати під час струшування, а в ікринок будуть тріснуті оболонки. Вона буде дешевою, але це продукт, який, крім шкоди, нічого хорошого нам не принесе”, – розповіла професорка кафедри товарознавства, управління безпекою та якістю Київського національного торгово-економічного університету Олена Сидоренко.

Якщо ви вже придбали ікру, то розпізнати справжню можна за допомогою простого експерименту: залити невелику кількість продукту гарячою водою. Якщо рідина стане молочного кольору, значить, ікра справжня. Якщо вода стане рожевою або не змінить колір – підробка. Крім того, справжня ікра лопається просто на зубах, а білкова – жується.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Енергонезалежність 2.0: Як перетворити будинок і електрокар в єдину автономну екосистему
Енергонезалежність 2.0: Як перетворити будинок і електрокар в єдину автономну екосистему
11 хв на прочитання38 хвилин тому
Атака на порт Південний призвела до виливу олії.
Фото: Balinskyy Vladislav
Екологічна НП в Чорному морі: узбережжя пляжів Одещини вкрите масляними плямами
2 хв на прочитання57 хвилин тому
У Черкасах уперше імплантували індивідуальний стент-графт при дисекції аортиУ Черкасах уперше імплантували індивідуальний стент-графт при дисекції аорти
Кардіохірурги Черкас уперше в області застосували індивідуальний стент-графт
1 хв на прочитання3 години тому
На Черкащині створили нову пам’ятку природи «Коврай»
На Черкащині під охорону взяли майже 10 гектарів земель із червонокнижним шафраном
1 хв на прочитання4 години тому
Промислове рибальство переходить у "цифру": Кабмін спростив процедуру декларування
1 хв на прочитанняВчора
Вакцинація проти ВПЛ: чому однієї дози достатньо для пожиттєвого імунітету
2 хв на прочитанняВчора
Кабмін дозволив передавати енергообладнання без аукціонів
1 хв на прочитанняВчора
Криза в небі Європи: нова система EES збільшила черги в аеропортах на 70%
2 хв на прочитанняВчора