Догори
Дати відгук

Як відмити навіть згорілу каструлю: знайдено крутий лайфхак

Кастрюля буде як нова!

1 хв на прочитання22 Серпня 2023, 13:43
Поділитись:

Хоч раз в житті каструля згорала у кожного. Наслідки горіння відмити досить важко. Однак зробити це все ж можливо, якщо добре постаратися. Главред розповів, як очистити металеву каструлю від пригорілої їжі за допомогою нескладних дій.

Для того, щоб відмити пригорілу каструлю, доведеться використовувати оцет і соду. Зробити це досить просто. Необхідно в рівних частинах налити в каструлю воду і оцет, а потім додати ложку соди. Коли піде реакція і в каструлі з'явиться піна - необхідно поставити її на вогонь і прокип'ятити протягом 10 хвилин. Після того, як розчин охолоне - варто помити каструлю звичним способом. У тому випадку, якщо каструля очиститься не до кінця - процедуру можна повторити.

Як очистити пригорілу каструлю всередині

У тому випадку, якщо каструля пригоріла, але не сильно, також можна використовувати лимонну кислоту. З розрахунком 20 грам на 1 літр необхідно насипати кислоту в каструлю і залити водою, після чого поставити на вогонь і закип'ятити. Як тільки вміст закипить - зменшуйте вогонь і кип'ятіть близько півгодини.

Для того, щоб результат був краще - процедуру також можна повторити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.