Догори
Дати відгук

Як відмити кухню від жирного і липкого нальоту: 6 народних засобів

Як позбутися липкого нальоту на кухні, читайте в матеріалі

4 хв на прочитання27 Вересня 2023, 11:40
Поділитись:

Однією з найпоширеніших проблем, з якою стикається кожна господиня, є липкий наліт і жир на кухонному гарнітурі. На відміну від звичайного пилу, який можна просто протерти, жир і бризки відмити набагато складніше. Розповідаємо, як відмити кухню від жиру підручними засобами.

Не обов'язково прибирати кухню після кожного готування, достатньо іноді вдаватися до використання цих засобів, і ваша кухня сяятиме.

Лимонна кислота

На один літр води додайте 15 грамів лимонної кислоти та половину чайної ложки будь-якого засобу для миття посуду або мильного розчину. В отриманому розчині змочіть губку і протріть забруднені поверхні. Залиште суміш на півгодини, а через цей час ще раз протріть поверхні і змийте чистою водою.

Для позбавлення від бруду на кахлі та сантехніці, нанесіть на них суміш із лимонного соку з сіллю. Акуратно протріть плями і змийте залишки чистою губкою. Тепер поверхня вашої кухні чиста і сяюча.

Сода й олія

Зробіть суміш із соди та рослинної олії у співвідношенні два до одного. Нанесіть її на забруднену поверхню за допомогою звичайної губки для миття посуду. Залиште на 20 хвилин і змочіть чистою водою. Якщо плями в'їдаються, то повторіть процедуру.

Не рекомендуємо використовувати цей спосіб на матовій поверхні, щоб не пошкодити структуру і зовнішній вигляд.

Горілка

Це унікальний спрей, який має бути на кожній кухні. Він чудово усуне липкий наліт, а ще він абсолютно безпечний для всіх типів кухонних фасадів.

Налийте в пульверизатор 200 мілілітрів горілки та додайте туди 4 столові ложки засобу для миття посуду або рідке господарське мило. Нанесіть спрей на поверхню і залиште на 15-25 хвилин на поверхні. Після чого змити забруднення не складе труднощів.

Спирт і оцет

Цей чудовий засіб відмиє навіть найстаріші плями і додасть блиску металевій фурнітурі. Для цього потрібно змішати оцет і спирт у невеликій кількості та додати води, що вдвічі перевищує за кількістю обсяг попередніх рідин. За допомогою розпилювача нанесіть розчин на забруднені поверхні та залиште на 15-20 хвилин. Будьте готові, що після процедури кухню потрібно буде провітрити. Після закінчення часу змийте ганчіркою, змоченою чистою водою.

Сіль і оцет

Для цього способу потрібно змішати сіль і оцет так, щоб отримана маса за структурою нагадувала густу сметану. В отриману суміш занурте стару зубну щітку і потріть пляму протягом декількох хвилин. Залишки суміші зітріть чистою водою і промокніть сухим рушником.

Меламінова губка

Напевно, ви вже чули про дієвість цього диво-засобу. Така губка діє за принципом звичайної гумки, тому залишає на поверхні крихти. Необхідно очистити тільки зовнішні поверхні кухні, щоб унеможливити потрапляння крихт на посуд. Використовуйте її для видалення жирного нальоту на будь-якому покритті, крім дерев'яного. З обережністю проходьтеся по пофарбованих місцях, тому що губка може стерти шар фарби.

Як відмити фасади на кухні?

Напевно кожна господиня не раз ставила собі питання, як очистити кухонні шафи від жиру в домашніх умовах. Але давайте будемо чесними - далеко не завжди ці способи допомагали.

Річ у тім, що коли ви вибираєте, чим відмити фасади кухні від жиру, слід враховувати такі моменти:

  • матеріал, яким покриті шафки. Натуральне дерево, плівка або шпон чистяться по-різному;
  • у жодному разі не використовуйте металеву мочалку під час прибирання шафок, покритих плівкою, інакше ви пошкодите поверхню;
  • меблі, покриті шпоном, не можна рясно мочити. Покриття може здутися і відклеїтися;
  • ніколи не використовуйте засоби, що містять хлор. Безумовно, жир буде розчинено, але разом з ним розчиниться і фарба, якою були пофарбовані шафи.

Враховуйте те, що хімічні засоби можуть бути агресивні, і якщо ви неправильно підберете реактив, то можете назавжди зіпсувати зовнішній вигляд шафи. Скористайтеся нашими порадами з натуральних засобів, вони прекрасно працюють і вирішують поставлені завдання, а чистота на кухні буде вам забезпечена.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.