Як українські лікарні готуються до опалювального сезону?

1 хв на прочитання5 годин тому
Зображення створене ШІ

Наразі відбувається оснащення медичних закладів альтернативними джерелами енергії.

В нинішніх умовах об’єкти цивільної інфраструктури, зокрема й лікарні, мають бути готовими до можливих знеструмлень та повноцінної роботи за аварійних умов. 

Тому, наразі відбувається оснащення медичних закладів альтернативними джерелами енергії для підвищення їхньої стійкості та забезпечення сталого надання медичних послуг, - про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. Вони отримують генератори, Starlink, свердловини, автономні котельні і т.д.

Загалом, серед 642 мережі медзакладів, 296 вже мають повну автономію завдяки власним котельням, свердловинам, генераторам.

561 медзаклад має резервне джерело теплопостачання, 370 обладнані власними свердловинами, а 539 забезпечені резервними джерелами живлення. Ще 102 медзаклади потребують додаткових генераторів.

За останні 2,5 роки до українських лікарень було доставлено майже 4 тисячі генераторів, а загальна кількість генераторів складає близько 12 тисяч.

Для забезпечення зв'язку під час перебоїв у мобільному зв'язку та знеструмленнях, частина лікарень оснащена станціями Starlink, на сьогодні встановлено 1185 таких станцій.

Лікарні також активно оснащуються сонячними панелями як альтернативним і екологічним джерелом енергії. Наразі більше 90 медзакладів мають сонячні станції з акумуляторами для накопичення енергії, які встановлюють за допомогою різних програм, благодійних фондів та урядів інших країн.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: