Догори
Дати відгук

Як уберегти шкіру рук від старіння і пошкодження

Шкіра рук завжди потребувала особливої уваги, а цього року, під постійним впливом антисептиків, цей захист став необхідним

1 хв на прочитання27 Грудня 2020, 20:31
Поділитись:

Зараз, в умовах пандемії коронавірусу шкіра рук опинилася під серйозним ударом. Не малий відбиток також накладає холодна погода.

Що ж робити, аби зберегти красу і здоровий стан рук?

Не мити руки ні холодною, ні гарячою водою. Варто також уникати електросушарок. Завжди обробляти руки зволожуючим (в теплу пору року) або живильним кремом (в холоду).

В особливо морозні дні можна брати кольдкрем - продукт, що запечатує вологу  і не дає їй залишати шкіру.

А влітку бажано брати засоби з SPF, вони відтермінують появу пігментних плям. Важливо і те, чим ти миєш руки:  не потрібно антибактеріальне мило, якщо, звичайно, не знаходитися в постійному контакті з зараженими людьми.

Не забувайте про рукавички ні на вулиці в холодний сезон, ні під час прибирання та миття посуду (хімікати безжальні до шкіри), ні під час роботи в саду. Перед усіма цими діями корисно буде нанести на шкіру бальзам з пантенолом і вітаміном В, він створить додатковий захисний бар'єр від несприятливих факторів середовища і хімічних формул.

Кутикула і нігті теж потребують догляду. Можна використовувати засоби на основі воску - вони зміцнюють нігті і рятують шкіру від сухості. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.