Як приготувати варення з пелюсток троянд: не тільки смачно, а і корисно

1 хв на прочитання10 Липня 2024, 10:10

Варення є ефективним загальнозміцнюючим засобом.

Готувати смачні ласощі можна не тільки з ягід та фруктів: деякі квіти підходять на цю роль анітрохи не гірше.

Варення з пелюсток троянд довгий час вважалося цінними східними ласощами. А ось у традиційній індійській аюрведі зацукровані пелюстки троянд, як і раніше, вважаються лікарським засобом.

До речі, варення з пелюсток троянд, рецепт якого ви прочитаєте нижче, є ефективним загальнозміцнюючим засобом: для підтримки життєвого тонусу вам потрібно з’їдати лише по одній ложці на день.

Як приготувати варення з пелюсток троянд

Які продукти знадобляться:

Пелюстки варто збирати найкрасивіші та без пошкоджень. Найкраще брати ту троянду, в чистоті якої ви впевнені на всі 100%.

Через те, що на око важко визначити вагу пелюсток, то звіряйте по кухонних терезах.

Потім їх слід ретельно промити у холодній воді. Візьміть каструлю, додайте до пелюсток половину цукру та залиште на кілька годин.

Після цього висипаємо половину цукру, що залишилася, додаємо воду і сік лимона, перемішуємо і відправляємо на плиту.

Як тільки наші пелюстки закиплять, зводимо до мінімуму вогонь і варимо близько 7 хвилин.

Беремо півлітрову баночку, переливаємо варення, закриваємо і відправляємо на зберігання в холодильник.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: